Подтепето

ПОД НОЖА

10 Окт, 2017

Кметът на тракийци отвръща на удара: Барбекютата в Лаута стават шест

Обществена подкрепа за възстановяване на скарите в парка набира скорст

Председателят на Българския вегански съюз издигна вандалите в герои

След вандалското разрушаване на любимите три барбекюта в парк Лаута и надписите в стил "веган терор" кметът на район Тракия Костадин Димитров заяви, че администрацията не само ще възстанови в най-кратки срокове разрушените огнища, а и нещо повече - ще изгради още три.

Хулиганската проява предизвика мощна ответна реакция. Много граждани, обществени организации и сдружения са изразили възмущение от вандалския акт в „Лаута“. Костадин Димитров благодари за това и допълни, че е получил и подкрепа за възстановяването на разрушените барбекюта в парка.

Директорът на КСУ „Свети Георги“ Апостол Делев е изразил съпричастност и готовност хората от дома да помогнат с доброволен труд по време на изграждането на новите барбекюта в зоната за пикник, а от структурата на Предприемачи ГЕРБ и общинският съветник Иван Вичков са заявили готовност да дарят две от тях.

Намеренията на районната администрация са вместо съществуващите досега три барбекюта да бъдат поставени общо шест.

Самопровъзгласилият се за председателят на Българския вегански съюз, който някои медии наричат „Шефа на веганите у нас“ Никола Донев заяви по Нова телевизия, че хората, изпочупили барбекютата в "Лаута", са герои. „Нашата цел е да криминализираме всяко убийсто на каквото и да е животно. За нас това е равностойно на убийството на човек. За нас този, който е извършил това в Пловдив, е един герой. Това е геройство."

  • 11 Окт, 2017 | Valia Miteva
    Вегана Никола Донев я ми напомня на партийните секретари и репресиите повремето на Сталин. Току що гледах филм - Russia 1917: Countdown to Revolution и направих тази асоциация. Срещнах ги в София това лято. Момчето с което разговарях, не можа да ме убеди, че имаме 4 реколти на царевица в Българияс която ще храни. Сигурно мама му купува я замразена от супера. Е на пук на г-н. Никола Донев ще си ям месце.
Още от рубриката "ПОД НОЖА"

Подобни новини

10 Сеп, 2018

Чешмата на Лаута пресъхна за събора

снимка: Краси Петев

Читатели алармираха в редакцията на Под тепето, че единствената питейна чешма в парка е била недостъпна по време на фестивала Пловдив мези

„Забранената чешма на Лаута!!! Не можете да пиете вода в парка,само бутилирана от 3 лева!!!“ Снимката с този текст ни изпрати читател на Под тепето, тя е направена е на 5-ти септември в първия ден на събора „Пловдив мези“. Според него и много други посетители на парка единствената питейна чешма „пресъхва“ редовно по време на масови събития в Лаута.

Наш репортер се свърза с районния кмет на „Тракия“ Костадин Димитров за коментар.

„Пречи на сцената, това ми обясниха организаторите като причина чешмата да е недостъпна за гражданите. Не е затапена,“ заяви Димитров, чието кметство е съорганизатор на ...

» повече
25 Мар, 2018

Микрорайон А8 в Тракия ще се сдобие с многоетажен паркинг на 7 нива

Махат гаражите в А12 и изграждат паркинги за 180 000 лева

Близо 500 автомобила ще побира първият многоетажен паркинг в пловдивския район Тракия. Очаква се в рамките на тази година да приключи проектирането му, което ще даде яснота и за  стойностната на съоръжението, което ще има 7 нива. Това разказа районният кмет на Тракия Костадин Димитров. Всеки етаж ще може да поеме поне по 70 автомобила.  Търсят се възможности финансирането да е с общинско Има вариант, ако не се намерят средства, тогава обектът да се даде на концесия. Мястото за изграждане на многоетажния паркинг вече е определено. Той ще е в микрорайон А8 срещу блок 15, до блок 62 и 73, близо до комплекс „Елит“.

Според устройството на жилищния комплекс ...

» повече
13 Окт, 2017

Барбекютата в Лаута са възстановени

Десетки пловдивчани също поискаха за някои паркове в Централен и Западен

Върху бетонните плочи на новоизградените каменни съоръжения личат „кървавите“ надписи  

Речено-сторено! Както обеща кметът на тракийци светкавично възстанови разрушените в началото на седмицата барбекюта в любимия парк Лаута. Новите дори са по-хубави, твърдят съкварталците. Вандалската акция предизвика бурна вълна от недоволство сред обществеността не само в Пловдив, а на национално ниво. И камерите работят! Това написа кметът на район „Тракия“ Костадин Димитров в социалната мрежа, публикувайки снимки на трите възстановени барбекюта. 

Вижте част от коментарите по темата: „След един вандализъм, отново се гради! Това носи добро послание!“; „На неядящите месо трябва да се обясни, че барбекюто се ползва и за зеленчуци“; „Поздравления за бързата реакция,кмете!“…

След изразените адмирациите ...

» повече
09 Окт, 2017

Спешно свикват "Цър-Пър Фест" на Главната

Автор: Морко Мръвков

Кметове с гердани от кюфтета в битка срещу вегански партизански отряди

Стартира френетичен строеж на барбекюта в отговор на безпрецедентен вегански терор

В Пловдив вегани-вандали счупили няколко общи барбекюта в парка. Това ви се струва безумно? Почакайте: 

Месоядните веднага отвръщат на удара - кметът на район Тракия се закани, че ще възстанови барбекютата и ще направи 3 допълнителни  "НАПУК на всичко". Представяте ли си? 3 барбекюта отгоре напук, за назидание! И това не е всичко: 

Напрежението продължи да ескалира и кметът на Пловдив Иван Тотев сподели покана/закана за спонтанен протест-барбекю фестивал в центъра на Пловдив. 

Според мен в Пловдив до 24 часа ще има безредици - воюващи с брадви и тигани групи вегани срещу месоядни, френетичен строеж на ...

» повече
09 Окт, 2017

Борци срещу месото унищожиха барбекютата в Лаута

Всички барбекюта в парка са били унищожени през нощта

Вандалският акт е придружен с надписи против консумацията на месо

Вандалско унищожение в парк Лаута посрещна тази сутрин жителите на квартал Тракия. Всички барбекюта, поставени в зоната на парка в близост до блоковете са били унищожени през нощта. Най-вероятно извършителите са крайно настроени вегани, борци срещу консумацията на месо. Унищожението очевидно е умишлено и за целта са използвани нужните инструменти, коментира районният кмет Костадин Димитров.

На всяко съборено барбекю е изрисуван и надпис със спрей "Месото е страдание", "Месото е жестокост" или "Месото носи болка". Полицията вече е информирана за вандалския акт, а извършителите ще се издирват по видео записи от камерите в парка. 

„Надяваме се хората, унищожили обществено имущество, да ...

» повече