Кметът на тракийци отвръща на удара: Барбекютата в Лаута стават шест

Под ножа

Обществена подкрепа за възстановяване на скарите в парка набира скорст

Председателят на Българския вегански съюз издигна вандалите в герои

След вандалското разрушаване на любимите три барбекюта в парк Лаута и надписите в стил "веган терор" кметът на район Тракия Костадин Димитров заяви, че администрацията не само ще възстанови в най-кратки срокове разрушените огнища, а и нещо повече – ще изгради още три.

Хулиганската проява предизвика мощна ответна реакция. Много граждани, обществени организации и сдружения са изразили възмущение от вандалския акт в „Лаута“. Костадин Димитров благодари за това и допълни, че е получил и подкрепа за възстановяването на разрушените барбекюта в парка.

Директорът на КСУ „Свети Георги“ Апостол Делев е изразил съпричастност и готовност хората от дома да помогнат с доброволен труд по време на изграждането на новите барбекюта в зоната за пикник, а от структурата на Предприемачи ГЕРБ и общинският съветник Иван Вичков са заявили готовност да дарят две от тях.

Намеренията на районната администрация са вместо съществуващите досега три барбекюта да бъдат поставени общо шест.

Самопровъзгласилият се за председателят на Българския вегански съюз, който някои медии наричат „Шефа на веганите у нас“ Никола Донев заяви по Нова телевизия, че хората, изпочупили барбекютата в "Лаута", са герои. „Нашата цел е да криминализираме всяко убийсто на каквото и да е животно. За нас това е равностойно на убийството на човек. За нас този, който е извършил това в Пловдив, е един герой. Това е геройство."

Споделете ни във:

1 коментар за “Кметът на тракийци отвръща на удара: Барбекютата в Лаута стават шест

  1. Вегана Никола Донев я ми напомня на партийните секретари и репресиите повремето на Сталин. Току що гледах филм – Russia 1917: Countdown to Revolution и направих тази асоциация. Срещнах ги в София това лято. Момчето с което разговарях, не можа да ме убеди, че имаме 4 реколти на царевица в Българияс която ще храни. Сигурно мама му купува я замразена от супера.
    Е на пук на г-н. Никола Донев ще си ям месце.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.