Христо Иванов: Името на хаоса е Анка, която се явява универсално алиби за всичко

Под ножа

През 2017 въпросната овчарка е образувала редица фирми и е купили други, като сделките са били пред един и същ нотариус и с един адвокат, сочи проверка на „Да, България”

 Прозрачната заплаха от страна на кмета към културен оператор в града  вече е абсолютна срамота, смята лидерът на партията

Името на хаоса с инфраструктурните проекти за Пловдив 2019 е Анка. Това име се явява универсалното алиби за провала на кмета в реализиране на важните обекти до този момент. Ключовото време за реализацията на инфраструктурната част от проекта отдавна приключи. Не знаем коя е Анка и какво се крие зад нея, но в момента тя е евтин театрален начин за поява на универсален виновник. Така лидерът на „Да, България” Христо Иванов коментира така актуалната овчарка и нейните редица фирми, с които тя обжалва обществени поръчки както в Пловдив, така и в други градове.

Общината е имала 4 години на разположение, за да стартира проекта за реконструкция на Площад Централен например.  Но в момента прехвърля вината върху другиго. Ако казусът „Анка” е схема за изнудване и рекет, значи прокуратурата трябва да се самосезира. Ние направихме собствена проверка, за която не се изискват някакви особени разследващи качества. През 2017г. въпросната Анка всеки месец е образувала нова фирма, а в някои месеци и по две. Изкупувала е и други фирми, като всички тези сделки са правени в София, при един и същ нотариус и с един адвокат, уточни Веселина Александрова, председател на градската организация на „Да, България”. Ако Анка не съществуваше, щеше да бъде измислена, допълни я Христо Иванов.

Той се спря и на бъдещия Национален форум за култура, който „Да, България” ще организира в Пловдив през март. Налага се ние да поемем тази инициатива  тук, в Пловдив, защото месеци наред призовавахме кметът да се обърне към общността за реализирането на проекта Европейска столица на културата. Но и заради друго. Прозрачната заплаха от страна на кмета към културен оператор в града  вече е абсолютна срамота, визира Христо Иванов вчерашния задочен диалог между Иван Тотев и Веселина Сариева.

Когато бъде критикувана общината и когато дори й се предлага помощ, тя отвръща или с арогантни действия или с плашене на хора. Има един мутренски елемент в поведението на кмета Тотев. Затова се налага една политическа партия, която има куража да каже тези неща, да организира и този форум, за да може бъдем като буфер между арогантността на общината и нейните маниери да заплашва хора, и хората на културата, които биха могли да свършат нещо. Никой няма желание, когато изказва конструктивна критика, отсреща да следват зле завоалирани заплахи, че ще спре някакво финансиране. Очевидно е, че имаме огромен политически проблем затова как се държи общината и как се представя в своята роля, и затова се налага да бъде упражнен политически натиск върху този кмет и ГЕРБ. За да може да се върнат нещата в руслото на нормалния диалог, каза още Христо Иванов. 

Споделете ни във:

4 коментара

  1. Гледах им сайта, ако е така просто е трагения. Как е възможно да се чака до сега. За централен просто невиждам как ще стане,за тютюневия нищо.

  2. Изглеждаше като да е зле положението, а то просто е отчайващо. А за базиликата-остъкление и не е ли малко височко? Там има църква, как ли ще реагират от католическата общност? Очаквайте обаждане от Ватикана, а Тотев да стане още по-вярващ, обаче в какво е въпроса.

  3. „заплаха от страна на кмета към културен оператор в града вече е абсолютна срамота“ А? КулТурски ОПЕРАТОР ли? С какъв ЦЕНЗ бе, какиното, с какво образование, откъде й е специализацията? Тя тая позьорка дето на гърба на доброволците колко години вече цица Грантове за ОТРОВЕНА ИЗКУСТВЕНОСТ от Дьорд Шорош нека да си кротува във вертепа КунстНахрихтенЧорба – или поне за кумова срама кандидатства в АМТИИ за някакво „вишо“, горкана!

  4. Тоя г-н к’вото се е разпенявил ша сложи ф малкото си джобче и кулТурското министерство, и БАН, и БАНи, и БАНки, и БАНици щом раздава ТИТУЛАТУРИ НА ЗДРАВИ ДРУГАРИ. Само дето граматическия ДЖЕНДЪР го е пообъркал – Веса Железната може да е стоманено мъжествена, но няма как да е „оператор“, какиното, тя е само операторКА. (Така както „Опера Опън“ не е ОПЕРА). А титлата на Начо „културата“ напоследък я чуваме ДИКТАТУРАТА, г-не, или…?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.