Подтепето

ПОД НОЖА

05 Окт, 2017

Хипермаркет в Пловдив мами с промоции

Цената на етикета не съответства с отразеното в касовия бон

До кога ще продължават да ни мамят, няма ли кой да ги спре?! – пита жителка на Тракия

Отговорът е докато позволяваме

Кауфланд редовно пързаля клиенти. С този сигнал към редакцията на Под тепето се обърна пловдивчанката Гергана Николова.

„За трети път ставам жертва на промоциите на "Кауфланд - Тракия ". Този път не се стърпях и реших да сигнализирам. Питам до кога ще продължават да ни мамят, няма ли кой да ги спре?!

Жената разказва как преди седмица си е купила филе, което било на промоция. На витирната стоката била с червен етикет, отразяващ промоцията. След плащане и проверка на касовия бон обаче с изненада открила, че е платила редовната му цена, а отстъпката не била отразена в сметката. Гергана признава, че тогава си е премълчала, но ето че преди два дни преживяла същото.

„За пореден път ми се случи - с мюсли, което беше на промоция от 3,49 намалено на 1,75, а в касовия бон е отразено на 3,49 и се питам до кога ще продължават така да ни мамят?“

Отговорът на този въпрос е един едниствен - това ще се случва докато го позволяваме!

Посъветвахме жената да направи официална жалба в Комисията за защита на потребителите и публикуваме апел към всички потребители, които се натъкнат на подобни нарушения, да не мълчат, а да сигнализират оторизираните проверяващи органи и да търсят правата си.

Представителство на Комисията за защита на потребителите в Пловдив се намира в кв. „Кършияка” на ул. „Васил Левски” № 50, телефонът за контакти е 032/ 631 778. Проблемът е, че приемната работи от 8.00 до 17 часа в рамките на понеделник - петък. 

 • 08 Окт, 2017 | PB
  Съжалявам за глупавото сравнение, което сте използвали. Всъщност това е дефиниция за кражба - има и други, но ще си ги откриете и тях. Виждам, че сте платили 6 лв. с карта - предполагам следващото оплакване, ще е срещу банката, която начислява някакви %ти върху всяка транзакция.А иначе това мюсли, не е на промоция , а е с изтичащ срок и е съвсем друг случай, дори според мен, магазинът тябва да ги бракува. Но Вие си пишете оплаквания ...
 • 07 Окт, 2017 | До РВ
  Това е измама и кражба. Ако аз не платя каквото взема от магазина дали ще се съгласят просто да го върна? Едва ли. А има и друго: колко възрастни хора няма да видят или няма да знаят какво да правят, за тях промоциите са въпрос на физическо оцеляване. Така че, да, разбира се, че ще пише оплакване. И не само по медиите, а и до компетентните органи.
 • 07 Окт, 2017 | Милен
  Тази Комисия За Защита на портебителите е поръчкова,те никога няма да направят проверка на големите търговски вериги,а в същото време се занимават със малки търговси обекти където им налагат солени глоби за простотии.
 • 05 Окт, 2017 | PB
  Хора без работа - на излизане, дава на информация бележката и покупката, и връщат парите. Не задават въпроси. Обаче не - ще пишем оплаквания.
Още от рубриката "ПОД НОЖА"

Подобни новини