Подтепето

ПОД НОЖА

27 Юни, 2018

Хидравлични щипки пращат галерията на Гладстон в миналото

Сградата ще бъде напълно съборена до броени дни

Галерията на Гладстон ще бъде съборена за броени дни. Такива  са очакванията на работниците, които демонтират сградата на терен. Особената конструкция на постройката позволява тя да бъде бутната отвътре. В момента екипите на ГБС отстраняват леките елементи от бившия вече Дом на Дружеството на пловдивските художници с хидравлични щипки, като към края на седмицата се очаква да се пристъпи и към събарянето и на масивния градеж.

Няма повод за притеснение относно опасните материали, които са били използване при изграждането на галерията. Азбестът бе малко. Целият е премахнат и извозен на депо за опасни отпадъци. Хората в квартала няма от какво да се притесняват. Казвам го, защото някои от тях дойдоха да питат на място, коментира бригадирът.

Съвсем скоро теренът на „Гладстон” №32 ще бъде разчистен и подготвен за строителството на нова сграда за култура. Проектът за нея все още не е изготвен. Работниците, които демонтират старата постройка, нямат представа дали след разчистването на терена ще се копае за основите на нова сграда. Ако това се случи има голяма вероятност отдолу да изскочи археология.

 

Няма направени коментари
Още от рубриката "ПОД НОЖА"

Подобни новини

12 Юли, 2018

Творба на един пловдивски художник сред развалините на галерията на Гладстон

От Дома на майсторите на четката под тепетата остана само фасадата (ГАЛЕРИЯ)

Соня Попова

Работата по събарянето на Галерията на Дружеството на пловдивските художници на улица „Гладстон“ № 32 напредва, видя на място репортер на Под тепето. Теренът е ограден с ламаринена ограда, а зад нея се търкалят саксиите с поизсъхнали декоративни палми, които преди стояха на тротоара около галерията.

От самият Дом на пловдивските художници вече е останала само предната фасада и то без обшивката на временната конструкция. Стои и част от стената откъм улица „Преслав“. Всичко друго вече е руини.

По-голямата част от строителните отпадъци с в задната част на някогашния двор, откъдето влизат и машините на строителите. Отпред има нахвърлян дървен материал, ръждиви ламарини и изсъхнали клони от ...

» повече