Подтепето

ПОД НОЖА

02 Ян, 2017

Граждани алармират за унищожена археология на улица „Май”

Масивна колона, вероятно от римско време, лежи край изкопа на строителния обект в сърцето на града

„Ние сме гражданското общество на улица „Май”. Информираме ви, че там се унищожава история от IV в.- Римска! Помощ”. С такъв транспарант осъмна строителен обект на китната уличка „Май”, на метри от Община Пловдив и сградата на общинския инспекторат, в първия ден на новата 2017г. Чрез акцията си жителите на квартала алармират, че стартиралите наскоро строителни дейности са унищожили археология от Римския период. Дали е така, ще се опитаме да разберем още в първия работен ден.

На мястото на прокопаната дупка се намираше стара сграда, в която се помещаваше евангелска баптистка църква. Постройката бе съборена, а на нейно място се появи изкоп, върху който скоро ще започне изграждане на нова жилищна постройка. Жителите на централната градска част информират, че от самото начало на строителните дейности, не е имало информационна табела. Днес такава, но под формата на лист във формат А4, е окачена върху ограждащите обекта мрежи. Гражданите, окачили зова за Помощ съобщават още, че по време на изкопните работи нито веднъж не е бил забелязан археолог. Към днешна дата багерите са си свършили работата, археологически останки не се забелязват, поне на пръв поглед.С изключение на една ярка следа- част от масивна колона, която, можем да предположим, е от римско време. Тя лежи до куп строителни материали.

Дали е унищожено нещо, не можем да гадаем. Под тепето ще проследи институционално казуса със старта на работната седмица.

 

 

  • 03 Ян, 2017 | 898
    за пореден път гражданското общество от няколко малоумници без работа и ангажименти ръсят и пишат глупости, поне си напишете имената да видим кои са тези многознаещи граждани
Още от рубриката "ПОД НОЖА"

Подобни новини