Подтепето

ПОД НОЖА

23 Фев, 2018

Добре дошли, пешеходци!

Забранените за автомобили улици в Капана се превръщат в гигантски паркинг по тъмно

Квартал Капана. Четвъртък, 19.20 ч. Един пешеходец срещу 11 автомобила. Такава е ситуацията на иначе забранената за леки коли  ул. „Йоаким Груев”. Точно 11 автомобила бяха паркирани снощи след знака за пешеходна зона  в отсечката от Широкото, до тупика на дирекцията на полицията. Гледката е подобна абсолютно всяка вечер. Като това е поредното снимково доказателство, че по тъмно, кварталът на творческите индустрии се превръща в гигантски нерегламентиран паркинг. За това способстват изкъртените антипаркинг колчета и свалените скоби по паважа. И липсата на контрол. Глобени снощи нямаше.  Няма да има и тази вечер. Добре дошли, пешеходци!

 • 24 Фев, 2018 | Арх
  Навремето през социализма проектът за Капана предвиждаше многоетажен паркинг за 500 автомобила. Тогава почти нямаше коли, а днес няма място, теренът за паркинга вече е застроен. Та дали става въпрос за шофьорска наглост или управленско безхаберие? Ако попаднете с колата в задръстване на Гладстон, дали причината ще е в наглостта на другите шофьори или в тясната улица и “умния” светофар?
 • 24 Фев, 2018 | Росен Чепилски
  В събота и неделя не вдигат автомобили. Едва ли причините са финансови.
 • 24 Фев, 2018 | 1234
  Следващия път полицаите да не реват,че са им ниски заплатите защото не работят....голяма наглост е да взимаш пари за спане..
 • 23 Фев, 2018 | Очевидец
  Не мога да разбера как кметът Тотев, районният кмет Стаменов и полицията стоят безучастни и безмълвни при наличието на този абсурд за който пишете !!!
Още от рубриката "ПОД НОЖА"

Подобни новини

13 Апр, 2018

Двойни заграждения за нарушителите в Капана

Дублират антипаркинг колчетата на невралгични места с бетонни елементи

След многобройните сигнали за „отстреляни“ антипаркинг колчета в пешеходната зона на квартал Капана от Общинско предприятие „Организация и контрол на транспорта“ започват да напипват верния път. През тази седмица в Квартала на творческите индустрии бяха поставени на най-невралгичните места бетонни антипаркинг елементи.

Съоръженията буквално дублират колчетата на местата, където те биват къртени всеки ден от автомобилите на нарушителите. Новите наподобяват формата на камбана, високи са над 1,10 метра и нямат нужда от бетониране или закопаване в пясъчни слой под паветата.

Бетонните елементи са достатъчно тежки, така че когато недобросъвестните шофьори ги подпрат с автомобилите си, то колите им ще получат щети.   

От същите антипаркинг елементи има и в тупика на ...

» повече
20 Мар, 2018

От 1 април автоматите в Синя зона ще издават талони с нови цени

Монтираха 10 нови паркомата в  центъра

Машините са програмирани да не таксуват в дните и часовете с безплатен престой

Паркирането в „Синя зона“ се улеснява още повече след като ОП „Паркиране и репатриране“ монтира на възлови места 10 нови автомата за таксуване. Това съобщи заместник-кметът по транспорт на Община Пловдив инж. Златин Велев.

Два паркомата са поставени на площад „Сливница“ срещу гранд хотел „Пловдив“ /Новотела/, един – между улиците „Васил Левски“ и „Брезовска“, четири броя машини има на бул. „Марица-юг“. По един брой също са поставени на ул. „Цанко Дюстабанов“ до ПУ „Паисий Хилендарски“, в началото на ул. „Капитан Райчо“ след кръстовището с бул. „Цар Борис III Обединител“, както и от северната страна на бул. „Княгиня Мария Луиза“.

„Община Пловдив е ...

» повече
15 Мар, 2018

Болна тема: Нарушителите вече са победили

Пловдивчанинът Петър Ангелов: Защо ние останалите трябва да плащаме, за да живеят ТЕ, НАРУШИТЕЛИТЕ  

"Тази снимка е от тази сутрин - 07.03 часа от ул. "Костаки Пеев". Какво е по-необичайното? На пръв поглед нищо. Поредният "мамин син" или "наглец" или "селски тарикат", който е паркирал "скъпоценният си таралясник" така, сякаш е най-голямото съкровище на света. Не, не е това! По-лошо е!!!
Това е еманацията на безпомощността на пловдивската управа да се справи с нарушителите на закона; това е сигнал, че държавността я няма и нарушителите са по-силни от управляващите; това е маркер, който указва, че от тук, нататък спазващите закона са малцинството, което е дискриминирано от бездействието на държавата/общината, а нарушителите живеят в комфорт, защото управляващите нехаят или не ...

» повече
12 Мар, 2018

Глобата с фиш за паркиране в Капана скача

Пешеходната зона вече е означена като такава

Правят нови табели с имената на улиците

Месеци след разширяването на пешеходната зона в квартал Капана тя вече е обозначена като такава и със задължителни знаци по Закона за движение по пътищата. Новите сини табели са монтирани в петък в началото и в края на ул."Йоаким Груев", обяви кметът на Пловдив Иван Тотев на редовния си брифинг днес.

Припомняме, че от няколко седмици се наблюдава и засилено присъствие на пешеходни патрули на Общинска полиция в района.

С поставянето на новите задължителни знаци, указващи пешеходната в Зелената зона, глобата с фиш за неправилно паркиране в квартала скача от 30 на 50 лева, предупреди кметът.     

Предстои да бъдат сменени указателните табели с имената на ...

» повече
26 Фев, 2018

Жалби до омбудсмана заради знаменцата в Капана

Няма писмено указание колко време след събитие украсата трябва да бъде свалена

Няколко жалби през миналата година са получени до Обществения посредник на Пловдив на тема „знаменцата в Капана“. Това става ясно от Годишния отчет на институцията, който предстои да бъде гледан на сесия на Общински съвет тази седмица. Жалбите са заведени към направление „регистрация на търговски обекти; търговска дейност“. Общо за цялото направление през периода 1 януари – 31 декември 2017 са постъпили 5 жалби. За сравнение през 2016 жалбата е била само една. 

Още по темата вижте в Капана.бг.

» повече