Подтепето

ПОД НОЖА

23 Фев, 2018

Добре дошли, пешеходци!

Забранените за автомобили улици в Капана се превръщат в гигантски паркинг по тъмно

Квартал Капана. Четвъртък, 19.20 ч. Един пешеходец срещу 11 автомобила. Такава е ситуацията на иначе забранената за леки коли  ул. „Йоаким Груев”. Точно 11 автомобила бяха паркирани снощи след знака за пешеходна зона  в отсечката от Широкото, до тупика на дирекцията на полицията. Гледката е подобна абсолютно всяка вечер. Като това е поредното снимково доказателство, че по тъмно, кварталът на творческите индустрии се превръща в гигантски нерегламентиран паркинг. За това способстват изкъртените антипаркинг колчета и свалените скоби по паважа. И липсата на контрол. Глобени снощи нямаше.  Няма да има и тази вечер. Добре дошли, пешеходци!

 • 24 Фев, 2018 | Арх
  Навремето през социализма проектът за Капана предвиждаше многоетажен паркинг за 500 автомобила. Тогава почти нямаше коли, а днес няма място, теренът за паркинга вече е застроен. Та дали става въпрос за шофьорска наглост или управленско безхаберие? Ако попаднете с колата в задръстване на Гладстон, дали причината ще е в наглостта на другите шофьори или в тясната улица и “умния” светофар?
 • 24 Фев, 2018 | Росен Чепилски
  В събота и неделя не вдигат автомобили. Едва ли причините са финансови.
 • 24 Фев, 2018 | 1234
  Следващия път полицаите да не реват,че са им ниски заплатите защото не работят....голяма наглост е да взимаш пари за спане..
 • 23 Фев, 2018 | Очевидец
  Не мога да разбера как кметът Тотев, районният кмет Стаменов и полицията стоят безучастни и безмълвни при наличието на този абсурд за който пишете !!!
Още от рубриката "ПОД НОЖА"

Подобни новини

15 Мар, 2018

Болна тема: Нарушителите вече са победили

Пловдивчанинът Петър Ангелов: Защо ние останалите трябва да плащаме, за да живеят ТЕ, НАРУШИТЕЛИТЕ  

"Тази снимка е от тази сутрин - 07.03 часа от ул. "Костаки Пеев". Какво е по-необичайното? На пръв поглед нищо. Поредният "мамин син" или "наглец" или "селски тарикат", който е паркирал "скъпоценният си таралясник" така, сякаш е най-голямото съкровище на света. Не, не е това! По-лошо е!!!
Това е еманацията на безпомощността на пловдивската управа да се справи с нарушителите на закона; това е сигнал, че държавността я няма и нарушителите са по-силни от управляващите; това е маркер, който указва, че от тук, нататък спазващите закона са малцинството, което е дискриминирано от бездействието на държавата/общината, а нарушителите живеят в комфорт, защото управляващите нехаят или не ...

» повече
12 Мар, 2018

Глобата с фиш за паркиране в Капана скача

Пешеходната зона вече е означена като такава

Правят нови табели с имената на улиците

Месеци след разширяването на пешеходната зона в квартал Капана тя вече е обозначена като такава и със задължителни знаци по Закона за движение по пътищата. Новите сини табели са монтирани в петък в началото и в края на ул."Йоаким Груев", обяви кметът на Пловдив Иван Тотев на редовния си брифинг днес.

Припомняме, че от няколко седмици се наблюдава и засилено присъствие на пешеходни патрули на Общинска полиция в района.

С поставянето на новите задължителни знаци, указващи пешеходната в Зелената зона, глобата с фиш за неправилно паркиране в квартала скача от 30 на 50 лева, предупреди кметът.     

Предстои да бъдат сменени указателните табели с имената на ...

» повече
26 Фев, 2018

Жалби до омбудсмана заради знаменцата в Капана

Няма писмено указание колко време след събитие украсата трябва да бъде свалена

Няколко жалби през миналата година са получени до Обществения посредник на Пловдив на тема „знаменцата в Капана“. Това става ясно от Годишния отчет на институцията, който предстои да бъде гледан на сесия на Общински съвет тази седмица. Жалбите са заведени към направление „регистрация на търговски обекти; търговска дейност“. Общо за цялото направление през периода 1 януари – 31 декември 2017 са постъпили 5 жалби. За сравнение през 2016 жалбата е била само една. 

Още по темата вижте в Капана.бг.

» повече