Десетки екологични бомби цъкат отново в землището на Община Куклен (ГАЛЕРИЯ)

Под ножа

Близо година след поредицата ни за незаконните сметища положението не се е подобрило

Става все по-страшно: Кости на животни, строителни отпадъци, обгорели гуми и тоалетна хартия „ражда“ полето
Таня Грозданова

Това е отбивка близо до пътя до пътя Пловдив – Асеновград на територията на Община Куклен и ако картините ви се виждат познати, не, не сте се объркали. Това чувство е известно като дежавю (от френски – „вече видяно”) и ви е познато от поредица  наши статии от миналата пролет.  Въпреки журналистическото ни разследване, подсещането на контролиращите  институции и сигналите ни до компетентните органи, незаконните сметища рецидивират.  

Близо година по-късно картината се повтаря. В редакцията ни през последните дни получихме няколко идентични сигнала. Положението не само не се подобрило, напротив – става все по-страшно, пишат ни читатели.

Освен строителни отпадъци в нивите и по общинските пътища продължават да се въргалят битова смет и животински кости. Последното е сериозен проблем и показва безхаберието на институциите. Близките кланици в района не са десетки, за да не може да бъде открит нарушителя на закона.

През миналата година, след нашата поредица и нарочното издирване от репортер на администрация и контролни органи, отговорни за реда, участъкът бе почистен еднократно, а от РИОСВ получихме общ бюлетин за наложените глоби по закона на територията на цялата община Куклен. Не е ясно колко от тези санкции са платени.

Ясно е обаче , че има пълна липса на последващ контрол, а екопрестъпниците продължават да се чувстват безнаказани. Очевадно е и тоталното бездействие на общинската администрация на Куклен. Да припомним, че кметът на общината Мария Белчева бе кандидат за поста на Зелената партия. 

Очаквайте продължение по темата

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.