Подтепето

ПОД НОЖА

14 Май, 2018

Демаркират 3D пешехондите пътеки в Пловдив

Били незаконни

Заради поредното безумие на законотворците в Община Пловдив ще бъдат харчени пари за унищожаване на създадени практични неща за безопасността на дижението

Всички пешеходни пътеки в Пловдив, които не са маркирани само с бяла боя ще бъдат премахнати, съобщи кметът Иван Тотев. Заради новите стандарти за пешеходните пътеки, приети от държавата, които влизат в сила от този месец, цветните и 3D зебрите се оказаха извън закона.

В това число влиза първата 3D пешеходна пътека, която изградиха децата на Пловдив пред  училище „Петър Берон“, както и цялото кръстовище до у-ще „Душо Хаджидеков“, където пътеките са в червена термопластична настилка.

Заради поредното безумие на законотворците в Община Пловдив ще бъдат харчени пари за унищожаване на създадени практични неща за безопасността на движението, вместо да бъдат подновени маркировките на десетки изчезнали от улиците пешеходни пътеки.

 • 15 Май, 2018 | тралала
  Така ще е, градим, после рушим, то във всяко едно отношение се действа по този начин. Нещо хубаво и цветно да има - веднага да се "забели", защото не е по закон да ни е шаренко....Пари да се дават за премахване сега, после ще се измислят други критерии....
 • 14 Май, 2018 | Пиша ви от чужбина
  Хора осъзнайте се. Инвестират ви парите, таксите и данъците които плащат не където трябва. Чета за такива абсурди които стават в Пловдив. Те са стотици. А вие си мълчите и си пиете тихо бирата в така наречения "квартал на творческите индустрии"....
 • 14 Май, 2018 | Pepi
  Dura lex, sed lex.
 • 14 Май, 2018 | Хахха
  К...и яжте, пийте, Огито плаща хахаха
Още от рубриката "ПОД НОЖА"

Подобни новини

21 Апр, 2018

Всеки ден автомобилите завземат спомена за пешеходна пътека на оживен булевард в центъра

Колите са паркирани върху тротоарите и зебрите, за пешеходците остава булевард Руски

На снимките, изпратени от наш, виждате как ежедневно пловдивски, смолянски и т.н. коли паркират на пешеходна пътека.

„Запазените паркоместа“ са на възлово кръстовище в центъра на града и то върху вече само останали спомени от зебрата на ул. „Волга“ и бул.“Руски“.

Положението е същото и в бус лентата на спирката, която се вижда на снимките. Там търговците са превърнали платното в паркинг, а пешеходците са принудени да вървят по булеварда от пресечка с ул.“Ген.Данаил Николаев“ до самия хълм Бунарджик.

Глобени в този участък за тези нарушения до този момент няма.

» повече
17 Ноев, 2017

Зебра пред училище в Пловдив е запазено паркомясто за скъпи коли

Пореден автомобил със специален номер паркира на зебрата пред училище „Петър Берон“

Таня Грозданова

Избелялата пешеходна пътека тип “зебра“ пред входа на Основно училище „Д-р Петър Берон“ в центъра на Пловдив по неписан закон е място за паркиране на скъпи автомобили с лесни регистрационни табели. Знаят го всички в квартала, живеещи и работещи на ул.“Ген.Данаил Нокилаев“.   

Това не е дежавю, това не са наглеци, това просто са „хора“, които се възползват от спането на оторизираните да въвеждат ред по улиците и от факта, че един ден на будните граждани ще им писне да съобщават за нарушенията, а никой да не предприема насрещни мерки.

Екипът на Под тепето ще продължи да публикува вашите снимки от там в очакване на ...

» повече
30 Окт, 2017

Да паркираш незабелязано... на кръстовище, върху зебра до училище?!

Известен зъболекар има безплатен „абонамент“ за паркиране в центъра (СНИМКИ)

3 патрула на ОП „Общинска охрана“ и един на „Общинска полиция“ не го забелязват

Докторът оставя по цял ден БМВ-то си върху пешеходна пътека до училище

За целите на новата придобивка – първата 3D пешеходна пътека на Пловдив, която се намира в непосредствена близост до централния вход на ОУ „Петър Берон“ на ул.“Ген.Данаил Николаев“ в район „Централен“, в неделния ден 3 патрулни двойки на ОП“Общинска охрана“ и една на “Общинска полиция“ контролираха да не преминават автомобили по еднопосочната улица. Това са шестима служители на Общинска охрана и двама полицаи с общо три патрулни коли. Тези хора осигуряваха реда, за да може малките художници да свършат благородното си дело ...

» повече
29 Окт, 2017

Деца сътвориха първата 3D пешеходна пътека в Пловдив (ГАЛЕРИЯ)

Шест часа младите художници от школата по рисуване към ОДК твориха на ул.“Ген. Данаил Николаев“ в район „Централен“  

„Тук виждам много цвят и емоция, какъвто е светът на всяко дете. Благодарим ви за усилията! Само така – всички заедно ще направим улиците по-безопасни.“ С тези думи се обърна към малките пловдивчани, сътворили първата 3D пешеходна пътека в Пловдив, любимият катаджия на децата в града и областта инсп. Ботьо Гиргинов от „Пътна полция“.

След 6 часа труд на уличното платното пред ОУ „Д-р Петър Берон“ на ул. „Генерал Данаил Николаев“ 46 грейна шарената „зебра“ дело на 14 млади художници към школата по рисуване на Маша Катилева, която е и автор на проекта. В него е вплетена любовта към рисуването, музиката, интернет ...

» повече