Подтепето

ПОД НОЖА

22 Ноев, 2017

Бутат павилионите зад пощата в петък

Магазинът за сувенири остана последният мохикан от търговските обекти там

Има поредна обявена дата за премахване на магазините зад Централна поща, видя репотер на Под тепето. Обявата е залепена в понеделник и уведомява собствениците, че на 24 ноември магазините им ще бъдат премахнати. 

През юли 2016-а година от Община Пловдив обявиха, че павилионите трябва да изчезнат, заради предстоящата реализация на проекта за обновяване на площад „Централен“, а многобройните собственици на имота поведоха битка против решението. Електроснабдяването на магазините в северната част на пл. „Централен” бе прекъснато на 16 април 2017-а година. Тогава започна и изнасянето на наемателите. Собствениците на имота, върху който са изградени преместваемите съоръжения имаха няколко протеста и обжалваха заповедта на кмета. 

Според Общината, премахването на павилионите се прави с цел разкриване на връзката между Форума, Одеона и Западните пропилеи, а проектът  е водещ за Пловдив 2019-а.

Очаквайте подробности

 

Няма направени коментари
Още от рубриката "ПОД НОЖА"

Подобни новини

12 Фев, 2018

Има оферта за частния двор на площад Централен

Собствениците искат 1 000 000 лева от Общината, съобщи Тотев

Предложенето е още отпреди събаряне на сградата миналата година, разбра Под тепето

Интересни неща се случват докато ме няма. Така кметът Иван Тотев коментира появилата се ограда на централния площад, във времето докато той бе на молитвена закуска при американския президент Доналд Тръмп.

По думите му, на тазсутрешната оперативка в общината му съобщили, че има входирана оферта от десетките собственици на имота зад Централна поща, чийто магазини бяха съборени с кметска заповед миналата есен. Частниците искали 1 000 000 лева от хазната за придобиване на парцела. Тотев каза, че до момента офертата не била разглеждана от екипа му, предстои това да бъде направено. Градоначалникът каза още, че общината води паралелно ...

» повече
06 Фев, 2018

Собствениците на част от площад Централен си го оградиха (СНИМКИ)

Сградата бе съборена по време на висящо дело, оспорващо заповедта за премахване на магазините зад Пощата

От Общинска собственост не знаели нищо по въпроса

Оградата събира любопитни погледи от минувачите

Спорният имот зад Централна поща на площада осъмна ограден преди ден, а от днес на ажурната метална ограда има монтирани табелки с надписи „Частен имот“, видя репортер на Под тепето.  

По традиция, не можахме да се свържем с ресорния зам.-кмет Димитър Кацарски, но успяхме да се чуем с неговата заместничка Мирослава Сугарева. Тя коментира, че не е запозната със случая и ще провери за какво става дума, минавайки от там.

„Възможно е да е ограден. С мен никой не се е свързвал. Сега ще проверя,“ коментира Сугарева.

Свързахме се ...

» повече
24 Ноев, 2017

Бутат частните магазини зад Пощата на площад Централен днес

В Административен съд – Пловдив има висящо дело по казуса

Таня Грозданова

Аз официално не съм уведомена, така коментира пред репортер на Под тепето представителят на собствениците на терена зад Централна поща – адв. Поля Христева насроченото за днес изпълнение на кметската заповед за събряне на металните магазини.

Припомняме, че през лятото на миналата година общината афишира намеренията си за премахването на временните съоръжения, които са частна собственост и се намират върху частен терен, защото пречат на разкриването на връзката между Одеона и запдната порта на древния римски град.

11 от собствениците, които получиха заповедта, я обжалваха, а останалите над 20 водят друго дело, за това, че не са надлежно уведомени. Именно по тяхното обжалване съдът не се е произнесъл.

Акцията, насрочена ...

» повече