Подтепето

ПОД НОЖА

08 Дек, 2014

Бутафорна атракция в Ново село отива на прокурор

Сезират и Зелени Балкани заради умопомрачителния Музей на сътворението на открито

Бетонираха площ от Натура 2000 заради абсурдни динозаври и неандерталци

Иво Дернев

Ново село- земя на динозаври Неописуема бутафория е на път да вкара близкото до Пловдив Ново село не в картата на атракциите в България, които не трябва да пропускате, а в съдебната хроника. Така нареченият Музей на сътворението на света на открито, който се пръкна в защитената местност Бесапара, е изграден незаконно, заради което ще бъде сезирана прокуратурата. Както и Зелени Балкани, тъй като бетонираната заради абсурдни динозаври и изскачащи от нелепи пещери неандерталци зона попада в рамките на Натура 2000.

След странния възторг, с който някои национални медии съобщиха за раждането на това чудо на новоселската предприемчивост, Под тепето се задълба по казуса. Държавното обвинение вече е сезирал независимият общински съветник в местния парламент на Стамболийски Атанас Мавродиев. Той е бесен, тъй като скандалният кмет на общината Иван Атанасов- Графа се опитва да пробута в съвета за гласуване застрояването на Бесапара с абсурдния атракцион. Недопустимо е и най-важно- незаконно. За нищо от досега изграденото в така наречения Музей няма строително разрешение. Там вече са се излели тонове бетон, а в тази местност и колче не можеш да забиеш, тъй като попада в Натура. Да не говорим, че това се случва напълно непрозрачно и с неясна цел. Едва ли новоселци искат смехотворни динозаври да им пречат на изключителната гледка, която се разкрива към възвишенията. Да не говорим, че много от съоръженията са твърде опасни. Като Дървото на живота- на този винкел деца може да се катерят и да пострадат тежко, коментира за Под тепето Мавродиев. Бутафорията се строи със средства от дарители, за които обаче май няма никаква отчетност. По непотвърдени данни досега са усвоени десетки хиляди лева. Тук ще се правят още какви ли не небивалици- някакви езера, неандерталци с кожи и боздугани, грозотия, която ще изобразява българската фауна, юрти и какво ли още не. Това ми мирише на източване на дарителски средства, но нека прокуратурата си свърши работата, допълва Мавродиев.
 
Динозаври си хортуват край средновековната крепост и бог ХеросАко има естетическа полиция, вечният кмет на населеното място Тодор Атанасов, който се стяга за пореден мандат, щеше вече да е с белезници. Сякаш изплютия на абсолютно нелогично място атракцион скверни една от най-интересните и уникални зони в цялата област, като я превръща в хуморески панаир. Да се чудиш кметът майтап ли си прави с хората, или сериозно се гордее с идеята си да изгради от подръчни материали два грозни динозавъра, смехотворна средновековна крепост с кръст отгоре, на входа на която бог Херос вдига на задните крака коня си. Какво прави тракийски конник пред средновековната крепост, обграден от динозаври и неандерталци, питайте Тодор Атанасов и кмета на Стамболийски Иван Атанасов. За капак, от винкели е заварено Дървото на живота- винкел със заварка Дървото на живота, по което се увиват анаконди, гнездят птеродактили и щъркели. А за пълен потрес- оръдия от втората световна война си съжителстват с черешовото топче на самия кмет. Освен че е незаконно и грозно, всичко това е опасно, тъй като деца си играят всеки ден по тези небивалици, категоричен е Мавродиев.     

Очаквайте коментар на кмета на Ново село Тодор АтанасовБез коментар...От тази пещеря трябва да излизат неандерталци

 • 19 Дек, 2014 | dqdo mraz
  tiq dinozavri gi nabutaine na kmeta u guzo
 • 13 Дек, 2014 | ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ
  БОЙКО БОРИСОВ е невинен!
 • 13 Дек, 2014 | Дидаки
  АМА АКО НЯКОЙ ПЕДЕРАСТ БОГАТАШ С ВЛАСТ И ПАРИ СИ БЕШЕ ПОСТРОИЛ ПАЛАТ В ЗАЩИТЕНА ЗОНА,УМРЯБАТА КОРУМПИРАНА ПРОКУРАТУРА НЯМАШЕ ДА СЕ СЕЗИРА!!!дА ТИ И.. И МАЙКАТА УМРЯЛА ГАДНА ДЪРЖАВА!!!
 • 12 Дек, 2014 | Тъпия тошко Африкански
  Тошко бе учи ,Тошко пък неще и паметници ще вдига нашия нещастен Тошко.Какви паметници ,бе Тоше като нямаш акъл орехова черупка да напълниш.Паметник на Глупостта и Простотията ,наистина ще направиш и найстина го постигна.Господи не го съди този ,комунист толкова му е акълът.С простак и прост човек ,неможеш да спориш.
 • 12 Дек, 2014 | 2-от Общински съветник- НЕ заразен с вируса МАВРУДИЕВ
  2- Подобни джуджета в политиката са най-проституиращите, страничната реалност на лудостта пребивава в тях. Хранят се с лъжи и интриги, изключително досадни същества. За съжаление имунитета на няколко човека в общинския съвет, не можа да издържи на вируса Маврудиев. ЖАЛКО, МНОГО ЖАЛКО!!!
Още от рубриката "ПОД НОЖА"

Подобни новини

08 Ян, 2015

Графа се скри от медиите в кабинета си

Проверката на ДАНС е заради незаконния бутафорен музей на сътворението в Ново село

Кметът на Стамболийски Иван Атанасов- Графа се скри от медиите след днешната проверка на ДАНС в общината. Скандалният градоначалник остана заключен в кабинета си и не пожела да се срещне с журналистите с обяснението, че няма какво да им каже. На входа на кметството пък служителите му се правиха на неразбиращи случващото се. Никой не е идвал тук, никой не е искал документи, обясняваха те сякаш предварително инструктирани. Самият им началник обаче ги опроверга. Графа само заяви по телефона на портиера, че агентите на ДАНС са искали документацията, свързана с бутафорния музей на открито в Ново село. Той потвърди, че близо десетина души от Агенцията са му ...

» повече
09 Дек, 2014

Кметът на Ново село: Да искам строително разрешение за два динозавъра ли?

Тази моя идея ще излезе извън пределите на България, сигурен в бляскавото бъдеще на Музея на света е Тодор Атанасов

Зоната попада в Натура 2000, но никъде не пише, че в Натура не може да се строи, пита той

Вечният кмет не може да каже колко струват неандерталците и Дървото на живота, смята че прокурор няма да се занимава с два динозавъра

Тодор Атанасов на пореден ТодоровденКметът на Ново село Тодор Атанасов застана пред Под тепето, за да коментира Музея на сътворението. Общинският съветник от Стамболийски Атанас Мавродиев сезира прокуратурата, тъй като проектът е незаконен. Там се излива бетон без надлежно строително разрешение, а местността Бесапара, в която се намира така нареченият музей, е част от Натура, заради което ще бъдат информирани и Зелени ...

» повече