Борци срещу месото унищожиха барбекютата в Лаута

Под ножа

Всички барбекюта в парка са били унищожени през нощта

Вандалският акт е придружен с надписи против консумацията на месо

Вандалско унищожение в парк Лаута посрещна тази сутрин жителите на квартал Тракия. Всички барбекюта, поставени в зоната на парка в близост до блоковете са били унищожени през нощта. Най-вероятно извършителите са крайно настроени вегани, борци срещу консумацията на месо. Унищожението очевидно е умишлено и за целта са използвани нужните инструменти, коментира районният кмет Костадин Димитров.

На всяко съборено барбекю е изрисуван и надпис със спрей "Месото е страдание", "Месото е жестокост" или "Месото носи болка". Полицията вече е информирана за вандалския акт, а извършителите ще се издирват по видео записи от камерите в парка. 

„Надяваме се хората, унищожили обществено имущество, да бъдат разкрити, за да си понесат отговорността и заплатят щетите“, заяви кметът на район „Тракия“ Костадин Димитров, който уточни, че барбекютата ще бъдат възстановени максимално бързо. 

Той подчерта, че мястото е привлекателно за прекарване на свободното време от жители от целия град. През почивните дни там се организират рождени дни, пикници и приятелски срещи. Парк „Лаута“ вече се превърна в  едно от любимите места  на пловдивчани.

През последните месеци из страната се организираха редица протести срещу консумацията на месо. Извършителите на вандалските актове в "Тракия" са неизвестни и няма никаква информация дали между протестите и този акт има нещо общо.

Споделете ни във:

1 коментар за “Борци срещу месото унищожиха барбекютата в Лаута

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.