Подтепето

ПОД НОЖА

09 Окт, 2017

Борци срещу месото унищожиха барбекютата в Лаута

Всички барбекюта в парка са били унищожени през нощта

Вандалският акт е придружен с надписи против консумацията на месо

Вандалско унищожение в парк Лаута посрещна тази сутрин жителите на квартал Тракия. Всички барбекюта, поставени в зоната на парка в близост до блоковете са били унищожени през нощта. Най-вероятно извършителите са крайно настроени вегани, борци срещу консумацията на месо. Унищожението очевидно е умишлено и за целта са използвани нужните инструменти, коментира районният кмет Костадин Димитров.

На всяко съборено барбекю е изрисуван и надпис със спрей "Месото е страдание", "Месото е жестокост" или "Месото носи болка". Полицията вече е информирана за вандалския акт, а извършителите ще се издирват по видео записи от камерите в парка. 

„Надяваме се хората, унищожили обществено имущество, да бъдат разкрити, за да си понесат отговорността и заплатят щетите“, заяви кметът на район „Тракия“ Костадин Димитров, който уточни, че барбекютата ще бъдат възстановени максимално бързо. 

Той подчерта, че мястото е привлекателно за прекарване на свободното време от жители от целия град. През почивните дни там се организират рождени дни, пикници и приятелски срещи. Парк „Лаута“ вече се превърна в  едно от любимите места  на пловдивчани.

През последните месеци из страната се организираха редица протести срещу консумацията на месо. Извършителите на вандалските актове в "Тракия" са неизвестни и няма никаква информация дали между протестите и този акт има нещо общо.

  • 09 Окт, 2017 | стив
    Абе олигофрени на барбекю можещ да си печеш и царевица , ама простотиятя няма край!
Още от рубриката "ПОД НОЖА"

Подобни новини

10 Сеп, 2018

Чешмата на Лаута пресъхна за събора

снимка: Краси Петев

Читатели алармираха в редакцията на Под тепето, че единствената питейна чешма в парка е била недостъпна по време на фестивала Пловдив мези

„Забранената чешма на Лаута!!! Не можете да пиете вода в парка,само бутилирана от 3 лева!!!“ Снимката с този текст ни изпрати читател на Под тепето, тя е направена е на 5-ти септември в първия ден на събора „Пловдив мези“. Според него и много други посетители на парка единствената питейна чешма „пресъхва“ редовно по време на масови събития в Лаута.

Наш репортер се свърза с районния кмет на „Тракия“ Костадин Димитров за коментар.

„Пречи на сцената, това ми обясниха организаторите като причина чешмата да е недостъпна за гражданите. Не е затапена,“ заяви Димитров, чието кметство е съорганизатор на ...

» повече
26 Юли, 2018

Фермерското свежо месо от Мастършеф вече и в Стара Загора

 

Най – голямото предприятие за добив на свежо свинско и говеждо месо УНИТЕМП открива свой фирмен магазин в Стара Загора на 1-ви август 2018.  

Компанията има дългогодишен опит в бранша и работи с най – съвременното технологично оборудване, което гарантира високото качество на продукцията. УНИТЕМП работи с утвърдени доставчици, които имат традиции в отглеждането на животни от елитни породи.

Новият магазин на УНИТЕМП е разположен на входа на кв. Железник, бул. „България” 126, като за удобство на своите клиенти разполага и с паркинг за посетители.

В модерната и просторна търговска площ ще се предлага най – доброто от производството на компанията, което включва  многообразие от охладени разфасовки от свинско и говеждо месо, богат асортимент продукти от млени меса, бургери, наденици и винаги свежа ...

» повече
18 Ноев, 2017

Вегани пак вилняха из Пловдив

Магазини за месо в различни части на града осъмнаха с „кървави“ надписи

С огромни червени надписи „Убийци“ и „Жестоки убийци“ намериха служители и собственици  на магазини за месо в Пловдив тази сутрин. Мощната акция на ултра веганите е обхванала месарници в центъра и крайните квартали.

На снимките виждате магазин на кръстовището на ул.“Богомил“ и „Петко Д. Петков“ в район „Централен“. За същите надписи съобщиха и жители на квартал „Коматево“ на фирмения магазин на производителя Попов. Месарските обекти, освен надраскани са и залети с „кървава“ боя.

Акцията е ударила и обект за яйца на едро, където е обяснено, че "Яйцата са жестокост".  

Почеркът от сегашната акция е близък с този от 9 октомври, когато трите барбекюта в парк Лаута бяха ...

» повече
13 Окт, 2017

Барбекютата в Лаута са възстановени

Десетки пловдивчани също поискаха за някои паркове в Централен и Западен

Върху бетонните плочи на новоизградените каменни съоръжения личат „кървавите“ надписи  

Речено-сторено! Както обеща кметът на тракийци светкавично възстанови разрушените в началото на седмицата барбекюта в любимия парк Лаута. Новите дори са по-хубави, твърдят съкварталците. Вандалската акция предизвика бурна вълна от недоволство сред обществеността не само в Пловдив, а на национално ниво. И камерите работят! Това написа кметът на район „Тракия“ Костадин Димитров в социалната мрежа, публикувайки снимки на трите възстановени барбекюта. 

Вижте част от коментарите по темата: „След един вандализъм, отново се гради! Това носи добро послание!“; „На неядящите месо трябва да се обясни, че барбекюто се ползва и за зеленчуци“; „Поздравления за бързата реакция,кмете!“…

След изразените адмирациите ...

» повече
10 Окт, 2017

Кметът на тракийци отвръща на удара: Барбекютата в Лаута стават шест

Обществена подкрепа за възстановяване на скарите в парка набира скорст

Председателят на Българския вегански съюз издигна вандалите в герои

След вандалското разрушаване на любимите три барбекюта в парк Лаута и надписите в стил "веган терор" кметът на район Тракия Костадин Димитров заяви, че администрацията не само ще възстанови в най-кратки срокове разрушените огнища, а и нещо повече - ще изгради още три.

Хулиганската проява предизвика мощна ответна реакция. Много граждани, обществени организации и сдружения са изразили възмущение от вандалския акт в „Лаута“. Костадин Димитров благодари за това и допълни, че е получил и подкрепа за възстановяването на разрушените барбекюта в парка.

Директорът на КСУ „Свети Георги“ Апостол Делев е изразил съпричастност и готовност хората от дома да помогнат с доброволен труд ...

» повече