България е председателствала Съвета на Европа и миналата година

Под ножа

 

Пише го в сайта на ЕС

Участието ни в Европейската година на културното наследство 2018 вече е минало

Това сочат официалните текстове в платформата с информация за предстоящите събития 

Таня Грозданова

Страната ни е започнала своето председателство на Съвета на Европейския съюз още в началото на отишлата си 2017-а година. Явно председателството, което така силно тресе управлението, опозицията и столицата въобще, е било доста добро, след като продължава година по-късно.

Новината, че България е председателствала СЕ и миналата година излиза в официалния сайт на ЕС, в календара с програмата със събития, посветени на Европейската година на културното наследство 2018.

В таблицата, съдържаща списък с всички събития, дати и държави, нещата си изглеждат нормално и датите предстоят. Съвсем друго излиза, когато последвате линка, за да видите подробности за самите събития в България. Според приложените текстове на български език всичко това вече е в историята на 2017-а година: двете събития плюс председателството.   

Ето двата текста и снимки на страницата:

На 4 януари 2017 г. се очаква провеждането на заседание на Европейската комисия в София, с което ще бъде поставено началото на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Едновременно с това, по време на официалните заседания и предвидения гала концерт ще бъде официално оповестено началото на Европейската година на културното наследство 2018.“

„Конференция „Културното наследство за една по-надеждна Европа”, Пловдив, 26-27 март 2017 г., организирана съвместно с Европейската комисия, като част от официалната програма на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз. По време на конференцията ще бъдат обсъждани възможности за утвърждаване на културното наследство като важен инструмент за една обединена Европа, гарантираща мира, сигурността, основните свободи и просперитета на гражданите. Надяваме се, че конференцията ще допринесе за разширяване на дискусията относно какъв тип политика за културното наследство на Европейско ниво може да бъде приложена, за да бъде използвано още по-ефективно културното наследство като стратегически ресурс за бъдещето на Европа.“

Ако не всеки познава кирилицата, то поне всеки в ЕС познава арабските цифри и календара.

Дали за някой държавен или евро чиновник времето не е спряло?!  

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.