Подтепето

ПОД НОЖА

03 Ноев, 2017

Бизнес и граждани в плен на Боливуд в Капана

Хората не могат да се доберат до работните си места, а заведенията не могат да се възползват от тротоарното право за маси, за което са платили

Боливуд избра Пловдив за снимките на мащабна продукция. Още в сряда уличките в Капана бяха превзети от декори, реквизити и снимачни екипи, а днес снимките продължават.

Това предизвика смут сред местните, които дори не са предупредени. Входовете на магазини и заведения са задръстени, а Синята зона е напълно неизползваема. Дори свободното преминаване на пешеходци е невъзможно. Всичко това се отразява негативно на бизнеса в квартала, където се говори за неустойки.

Боливуд не се съобразява с никого. Огромни камиони с реквизит, кабели и удължители, тълпи от хора, ретро автомобили и дори автобус са запушили улиците в Капана. Хората не могат да се доберат до работните си места, а заведенията не могат да се възползват от тротоарното право за маси, за което са платили. Собственик на магазин е бил принуден да затвори, защото екипът на продукцията влизал без разрешение и използвал електричеството му. Други дори не могат да стигнат до магазините си, а тези които успяват бързо разбират, че е напразно, защото в целия хаос клиенти няма.

Само за един ден Боливуд изгони хората от квартала, отряза знаменцата, разруши антипаркинг колчета и табели. Можем да си представим какво ще оставят след четирите дни, за които са наели пространството.

Няма направени коментари
Още от рубриката "ПОД НОЖА"

Подобни новини

26 Фев, 2018

Жалби до омбудсмана заради знаменцата в Капана

Няма писмено указание колко време след събитие украсата трябва да бъде свалена

Няколко жалби през миналата година са получени до Обществения посредник на Пловдив на тема „знаменцата в Капана“. Това става ясно от Годишния отчет на институцията, който предстои да бъде гледан на сесия на Общински съвет тази седмица. Жалбите са заведени към направление „регистрация на търговски обекти; търговска дейност“. Общо за цялото направление през периода 1 януари – 31 декември 2017 са постъпили 5 жалби. За сравнение през 2016 жалбата е била само една. 

Още по темата вижте в Капана.бг.

» повече
08 Ян, 2018

Пътен знак "обикаля" улиците на Капана

Всеки ден различна улица в квартала е „регулирана“ със знак Г4

Паднал пътен Г4 „Движение само напред и надясно след знака“ от седмица "обикаля" по различни улици в Капана. Бдителни граждани се опитват да му намерят място от няколко дни. Всяка сутрин колът с кръглата синя табела се буди на различно място. За последно бе забелязан в петък вечерта на ул. "Христо Дюкмеджиев", преди това престоя ден-два на „Алцеко“. Други твърдят, че преди празниците е бил върху стълбите на необитаемо от години заведение на ул. „Георги Бенковски“, по която тече ремонт.

Въпреки че са сезирани служители на Общинска охрана и полицаите, които лепят глобите за неправилно паркиралите в Зелената зона, ефект все още няма.

Под въпрос остава и темата откъде ...

» повече
06 Ноев, 2017

Банкомат смени галерия за изкуство в Капана... за малко

Пловдивчани веднага реагираха на смяната на културата с материализъм

Парите победиха изкуството в Капана. Вместо вход към фотографската галерия на Никола Лаутлиев, там вече има банкомат. Възмутени пловдивчани веднага реагираха с възмущение и тъга от ценностната подмяна...

Има ли повод за притеснение? Всъщност - не. Банкоматът е само бутафорен. Той е поставен там, за да бъде заснета реклама на банка. За целта дори се подменят знаменцата в зоната около кръстовището на "Христо Дюкмеджиев" и "Златарска". 

Капана отново се превърна неочаквано за местните в снимачна площадка. Улици са преградени, пълни със снимачна техника. Темата със сблъсъка между киноиндустрията и пловдивчани може да проследите в преходните статии в Под Тепето.

» повече
03 Ноев, 2017

Избухна негодувание от снимките върху паметника "Братската могила"

Пловдивчани се надяват да бъдат информирани за снимки на подобни места предварително

Никаква памет ли нямаме, питат гражданите

Пловдивчани се свързаха с редакцията на Под Тепето, възмутени от снимките върху паметника "Братската могила". Там в момента текат снимките на Хелбой 3 с участието на Мила Йовович. Според някои граждани това е поругаване на паметта на почетените с паметника българи. Според други пък, няма никакъв проблем и след като монумента седи под ключ и не се посещава от никой, поне да става за декор на филм.

"Толкова ли сме безпаметни," пита един от пловдивчаните. "Какво би станало, ако в САЩ някой се опита да снима филм върху паметник на техни герои?", ни пише пловдивчанка, чиято връзка с паметника е фактът, че ...

» повече