50 изписаха с телата си PIRIN на площад Съединение

Под ножа

Две дами с увреждания поведоха протеста в защита на Националния парк в инвалидните си колички

Природозащитниците издигнаха светлинна инсталация на Емил Миразчиев, 300 участваха в шествието по Главната

50 души изписаха с телата си PIRIN на площад Съединение, за да бъдат снимани от дрон в петия поред протест в защита на Националния парк. Събитието тази вечер бе посветено на светлината, като природозащитниците недоволстваха и срещу промяната на управление на Пирин, но и срещу сечта на дървета в Пловдив. Около 300 се включиха в шествието из града, което този път не блокира възлови пътни артерии, а мина само по пешеходни зони.

Таня и Цветана развяха трибагреници от инвалидните си колички и поведоха митинга с помощта на свой близки. Дори с тези тротоари и с пълната липса на условия за хора като нас, няма да ни спрат. Оставка! Мафия!, крещеше Цветана, след като първо едното колело на инвалидната й количка потъна в дупка на тротоара зад спирката на Съединение, а после се наложи да я свалят на ръце от невъзможно за преминаване за хора с увреждания място край Дом Левски. На помощ се притече служител на реда,който охраняваше мероприятието. Благодарим ви, г-н полицай, обърнаха се протестиращите към униформения.

Плътно зад Таня и Цветана, в ярко зелено светеше SAVE PIRIN от специално изработената от Емил Миразчиев светлинна инсталация. Пътят на новата светлина, каквото бе мотото на събитието тази вечер, бе озарен от десетки челници и обвити в зелена хартия фенери. Шествието мина по Центъра и спря пред общината. А природозащитниците заявиха, че протестът ще продължи дотогава, докато исканията им не бъдат изпълнени.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.