МненияНовиниПод ножа

Обвиниха дизайнерката Миглена Каканашева в присвояване

Според прокуратурата Мегз подбудила приятеля си Румен Р. и втори човек да обсебят лизинговия й Мерцедес G 350

Обявила го за откраднат, тъй като нямала възможност да плаща месечните си вноски

Реалити звездата е пусната под гаранция от 10 хиляди лева

Дизайнерката и риалити звезда Милена Каракашева бе обвинена за обсебване в особено големи размери от Районна прокуратура- Пловдив днес. Според държавното обвинение през месец септември 2018 г., Мегз е подбудила приятеля си Румен Р. и друг мъж с инициали А.Л. противозаконно да присвоят чужда движима вещ-  „Мерцедес G 350“, на стойност 98 560 лева, собственост на лизингова компания. Става въпрос, за луксозното возило, което тя използвала на изплащане, но нямала средства да погасява месечните си вноски.

До момента е установено, че обвиняемата Каракашева  имала финансови затруднения при обслужването на лизинговия договор за горепосочения автомобил – „Мерцедес G 350“.  Поради тази причина тя и обвиняемият Румен Р. решили противозаконно да го присвоят, без за нея да има последствия, като се обяви пред компетентните органи, че е откраднат. Според събраните доказателства, през месец септември 2018 г. обвиняемата убедила и обвиняемия А.Л. да осъществят предварително замисления план за обсебването на автомобила и обявяването му за откраднат.

След проведено разследване, автомобилът „Мерцедес G 350“ е открит от полицейски служители в двор на имот на роднина на А.Л., в района на Раковски, като същият е бил върнат на лизинговото дружество в София, но без оригиналния двигател, за който е установено, че е бил подменен.

Обвиняемият Румен Р. е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, като предстои Районна прокуратура-Пловдив да внесе искане в съда  за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.  Спрямо него са събрани доказателства и за извършено друго престъпление, за което също му е повдигнато обвинение по чл. 194 ал. 1 от Наказателния кодекс – за това, че на 31 декември 2017 г., отнел чужди движими вещи – два броя спойлери, на стойност 1 800 лева, от влекач, марка „Мерцедес“.

Спрямо обвиняемата Каракашева с постановление на наблюдаващия прокурор, е взета мярка за неотклонение „Гаранция“ в размер на 10 000 лева. Обвиняемият А.Л. е с мярка за неотклонение „подписка“, взета по-същото досъдебно производство от по-рано, съобщиха от прокуратурата.

 

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина