Подтепето

под небето

18 Окт, 2017

Търсят нов директор на "Старинен Пловдив"

Временен директор в момента е Минко Кафтански

Документи се приемат до 16 ноември

Търси се нов постоянен директор на общинския институт "Старинен Пловдив". Конкурсът за избор на ръководител на Стария град е обявен преди няколко дни от Община Пловдив, а документи ще се приемат до 16 ноември. Кандидатстването става с представяне на концепция за развитието на института за 4 годишен период и защита на идеите.

Кандидатите трябва да имат магистърска степен в сферата на културата, туризма или историята и археологията, както и поне 3-годишен опит в съответното направление. Задължително е владеенето на един чужд език (английски, немски или френски), а препоръчително владеене на втори, както и опит в реализиране на проекти и програми.

Концепциите, които кандидатите трябва да представят, трябва да съдържат анализ на проблемите на "Старинен Пловдив", тенденции за възможно развитие, определяне на цели и приоритетни сфери за развитието и разбивка по етапи и периоди. Документи се приемат всеки ден в отдел "Управление на човешки ресурси" в сградата на Община Пловдив на пл. Стефан Стамболов от 9 до 16:30.

Дълги години директор на института бе Амелия Гешева. В последствие тя стана зам.-кмет по културата, а от известно време е и зам.-министър на културата. Временно изпълняващ длъжността на нейно място е Минко Кафтански.

 

Няма направени коментари
Още от рубриката "под небето"

Подобни новини

15 Ян, 2018

Лично кметът е избрал новия директор на Стария град

Той трябва да направи видим Старинен Пловдив в европейско измерение

Концепцията е измислена от Иван Тотев и на този етап Йордан Илиев трябва да я осъществи

Новият директор на Старинен Пловдив Йордан Илиев е личен избор на кмета Иван Тотев. Това заяви самият градоначалник, представяйки Илиев на медиите.

„В Стария град година и нещо обяснявам какво трябва да се случи и започвам супер много да се изнервям. Не може да отвориш Трипадвайзер, на който и да е европейски град и да си купиш 100 продукта. Отваряш Пловдив и няма нищо вътре. Нещата  базово  започнаха супер много да ме дразнят и в личен план. Проведохме едни конкурс и на тоя конкурс има няма един човек, който точно това да ни разкаже ...

» повече
20 Дек, 2017

Няма смисъл от повече управленски конкурси в Пловдив

Това е изводът за управлението след провалените три избора за големи общински длъжности

Липсват хора, които да „раздвижат малко повече“ общинските структури

Явно в този град всичко върви много добре и на никого не му се занимава с такива общински неща, така кметът Иван Тотев отговори на въпрос на Под тепето защо се провалиха трите големи конкурса за директори на Колодрума, Старинен Пловдив и главен архитект.

Другата причина, според него е, че може би заплатите, които предлага администрацията, са по-ниски. „Ние търсим хора с езици, с мениджърски умения, но даваме хиляда лева горе-долу. Явно това вече е проблем“, коментира той.

Градоначалникът изрази мнение, че сегашните управници на Многофункционална спортна зала и Стария град, макар и временно изпълняващи длъжностите, стават.

„Ще ...

» повече