Търсят нов директор на „Старинен Пловдив“

Под небето

Временен директор в момента е Минко Кафтански

Документи се приемат до 16 ноември

Търси се нов постоянен директор на общинския институт "Старинен Пловдив". Конкурсът за избор на ръководител на Стария град е обявен преди няколко дни от Община Пловдив, а документи ще се приемат до 16 ноември. Кандидатстването става с представяне на концепция за развитието на института за 4 годишен период и защита на идеите.

Кандидатите трябва да имат магистърска степен в сферата на културата, туризма или историята и археологията, както и поне 3-годишен опит в съответното направление. Задължително е владеенето на един чужд език (английски, немски или френски), а препоръчително владеене на втори, както и опит в реализиране на проекти и програми.

Концепциите, които кандидатите трябва да представят, трябва да съдържат анализ на проблемите на "Старинен Пловдив", тенденции за възможно развитие, определяне на цели и приоритетни сфери за развитието и разбивка по етапи и периоди. Документи се приемат всеки ден в отдел "Управление на човешки ресурси" в сградата на Община Пловдив на пл. Стефан Стамболов от 9 до 16:30.

Дълги години директор на института бе Амелия Гешева. В последствие тя стана зам.-кмет по културата, а от известно време е и зам.-министър на културата. Временно изпълняващ длъжността на нейно място е Минко Кафтански.

 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.