Подтепето

под небето

07 Окт, 2017

С огън, танци и видео ни напомниха за Адата

Проектът на Walk the Plank се случи в Пловдив със сътрудничеството на фондация "Пловдив 2019"

Огнена конструкция посрещаше гостите пред Военния клуб

Огнено "лого" на Адата, видео-прожекция от острова, въздушен танц и други артистични акции напомниха на пловдивчани за изоставеното пространство в река Марица. Представлението се случи в петък вечерта като част от "Училище за спектакли", което се проведе през изминалата седмица от британската организация Walk the Plank. Британците събират артисти от цяла Европа, които обменят опит и си сътрудничат в новаторски проекти в открити пространства.

Огнена конструкция посрещаше гостите пред Военния клуб. Танцьори и циркови артисти, сред които жена на кокили в атрактивен костюм, забавляваха публиката. Голямо няколко метра "око" се превърна в екран, на който се прожектираха кадри от Адата. В "сухите фонтани" до Военния клуб имаше спектакъл с акробати с огън, а в близост на голям бял екран танцьорка представи вертикално представление, заедно с видео инсталация.

Проектът на Walk the Plank се случи в Пловдив със сътрудничеството на фондация "Пловдив 2019", като част от програмата на града ни за Европейска столица на културата. Изборът на тема - остров Адата - е в унисон именно с програмата, в която е заложено привличане вниманието на обществеността към него, както и превръщането му в зона за артистична дейност, без нарушаване на екологичното равновесие там.

Подробности за дейността на Walk the Plank в Пловдив може да прочетете в интервюто в KAPANA.BG

Няма направени коментари
Още от рубриката "под небето"

Подобни новини