Подтепето

под небето

13 Ноев, 2017

Посетителите на Капана украсяват със свои играчки 7-метрова коледна елха

Богата празнична украса ще промени облика на квартала на творческите индустрии през декември, за поредното издание на фестивала „Коледа в Капана”. Събитието ще се проведе от 22-ри до 26-и декември и ще представи над 100 български творци и техните красиви, ръчно изработени изделия.  За празничния дух ще допринесе и богатата коледна украса, която включва над 2.5 км светлинни гирлянди, 5 км зелени гирлянди, хиляди коледни играчки, светещи фигури и, разбира се, огромна празнична 7-метрова елха, която всеки може да доукраси със своя играчка.  

Събитието се провежда за трета поредна година и има за цел да възроди празничните обичаи, които събират и сплотяват хората в най-хубавото време от годината. За целта организаторите са подготвили специална празнична програма за малки и големи, кино на открито, традиционни коледни напитки и вкустотии, както и възстановка на Рождество Христово. Акцентът в събитието ще бъде автентичният коледен базар. Ще се включат над 100 български автори в различни категории – бижута, козметика, декор, облекла, храни, напитки.

 

Няма направени коментари
Още от рубриката "под небето"

Подобни новини

28 Дек, 2017

Българинът купува все по-малко живи елхи

Продажбите на изкуствени елхи растат

Устойчива тенденция за ежегодно намаляване на дела на покупките на живи иглолистни дръвчета за Коледа, отчита за поредна година Националният статистически институт.

През тази година държавните горски предприятия бяха готови да предложат близо 50 000 коледни елхи, по данни на  Министерството на земеделието, храните и горите. 37 000 от дръвчетата бяха предвидени за отсичане, но за повече от половината това въобще не се наложи.

През 2014-а година в България са продадени над 33 хиляди елхи по Коледа, на следващата година са били малко над  29 000 броя, а през 2016-а едва около 17 500 живи дръвчета.  

Макар, че за повечето хора Коледа и Нова година не са същите без аромата на борова гора, продажбите на ...

» повече
23 Ноев, 2017

Впечатляваща Коледна украса на площада (СНИМКИ)

16-метрова сцена върху фонтана и половин тон елха ще радват пловдивчани и гостите на града

Тази година Пловдив ще посрещне Светлите празници с по-впечатляваща украса по Главната и площада пред Общината.

Фонтанът с пеликаните, който всяка зима стои празен в средата на празничния площад и едва миналата година бе украсен за пръв път с огромни подаръци, сега ще има съвсем нова визия. Вече започна строителството на масивна дървена кръгла сцена върху коритото на шадравана, видя репортер на Под тепето. Диаметърът ѝ е почти 16 метра, а в средата ще е монтирана елхата.

Тазгодишното Коледното дърво, което вече е поръчано на местна фирма, тежи половин тон и е високо 13 метра, освен това има опция за надграждане. „Това е елха на ...

» повече