Отбелязваме 181 години от рождението на Васил Левски

Под небето

Пловдив ще почете 181-та годишнина от рождението на Васил Левски с поклонение пред паметника на Апостола на Свободата на централната алея на Бунарджика и полагане на венци и цветя на 18-ти юли.

Тази година слово ще произнесе литераторът Таня Караиванова, член на УС на Общински комитет „Васил Левски“ в Пловдив. Водещ на честването ще е Златко Павлов. В церемонията по традиция участват представителни формирования от Пловдивския гарнизон, военен духов оркестър и венценосци.

За участие в общоградското честване на 181-та годишнината от рождението на Васил Левски са поканени Народните представители от град Пловдив в 44-то НС, Кметът на община Пловдив, Областният управител, Председателят на Общински съвет, Началникът на гарнизон Пловдив, почетни консули, общински съветници, зам.-кметове и представители от Общината и районните кметства, Общественият посредник към Община Пловдив, представители на армията, църквата, политически и обществени организации, членовете на Общински комитет „Васил Левски“ и комитет „Родолюбие“, граждани и медии.

Споделете ни във:

1 коментар

  1. Забележете, че Б. кривоСЛАВНА ЦЪРКВА не само не зачита Васил Левски, ами открито пропагандира против него и Ботьова, вж. КУЛТУРА № 2948 /24 от 22 юни 2018 = kultura.bg/bg/article/view/27580 = Ето защо МУТРОполит-ик Методиев (МОНАШЕСКО ИМЕ няма, оти манастир не е помирисвал!) надменно и горделиво отсъства от списъчето

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.