Капана вдъхнови хип-хоп звезда от Лос Анджелис

Под небето

Reverie с нов сингъл, роден на Капана Фест и заснет в Пловдив

Градът на тепетата блести в новия клип на бунтарката

Капана и едноименния фестивал вдъхновиха хип-хоп звездата от Лос Анджелис Reverie. Изпълнителката  записа нов сингъл, роден на миналогодишния Капана фест, като засне и клип към парчето изцяло под тепетата. В The Secret на Reverie са замесени един куп пловдивски творци начело с продуцентa KayBe от II:II Collective, родом от Пловдив, и креативния пловдивски бранд за улична мода What A Monstar, който е главен инициатор и творчески куратор на проекта. Парчето е записано в пловдивското студио CTP Records, а майсторската операторска работа е дело на Миньо Костадинов от Film Factor. Проектът се случва с подкрепата на Фондация Америка за България. 

„Работата с Reverie беше истинско удоволствие. Макар че е извънземно добър изпълнител, тя всъщност е един изключително земен човек. Всичко се случи с лекота, въпреки че имахме само 6 дни да сътворим The Secret, а през 3 от тях Rev и KayBe усилено репетираха с Bobo&The Gang за участието си на есенния Капана Фест. Всички замесени подходиха с огромно вдъхновение и професионализъм и ето, че The Secret вече не е тайна.“, разказаха момчетата от What A Monstar.

Проектът The Secret е само началото на редица колаборации между гостуващите чуждестранни музиканти на Капана Фест и техните български колеги. Общите проекти ще се инициират от What A Monstar и ще достигат до публиката през чисто новия им YouTube канал What A Monstar Concerts. В него ще можем да се наслаждаваме не само на плодовете от общата работа на изпълнителите на Капана Фест, но и на много други талантливи музиканти, подбрани от музикалния редактор на фестивала и предавани на живо в канала от магазина на What A Monstar в Капана. Той ще се превърне в хибрид между шоурум на марката и музикално студио за живи изпълнения.

Идеята е шантава, смела и свежа. Ще даде на жителите и гостите на бъдещата Европейска столица на културата още една сериозна причина да отидат до Капана – да послушат качествена музика, която се случва пред очите им и превръща творческия квартал в още по-магическо място. Предимствата на тази инициатива далеч надхвърлят границите на Пловдив, издават от What A Monstаr.

Следващата колаборация, която се роди на Капана Фест и скоро ще се появи в канала, се случи между изумителната Gavlyn, също от LA, и българската жива легенда ЖЛЪЧ. Чудовищният ритъм на парчето пък извира от сърцето на DJ Skill.

Линк към видеото и канала в YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=2LCiZaWlDek

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.