Каква е ролята на университетите в развитието на Пловдив?

Под небето

Конференция на тема „Пловдив като национален икономически център и Европейска столица на културата 2019: Ролята на университетите“ организира Катедра „Приложна и институционална социология“ към Философско-историческия факултет на Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“. Еднодневният форум ще бъде открит утре, 19 ноември от 9:00 часа в зала „Компас“ на Ректората на висшeто училище на ул. „Цар Асен“ №24, съобщиха организаторите.

Целта на конференцията е да се дискутира върху ролята и значението на висшето образование и университетите за развитието на региона чрез изграждането на иновативна среда и предприемаческа подкрепа в икономиката и творческите индустрии. Тя ще се състои от встъпителна лекция и две панелни дискусии и ще събере учени от пловдивските университети, експерти от бизнес-средите и от местните институции. Гост-лектор е проф. Гюнтер Гетцингер, който ще представи добри практики от икономическите и културните функции на университетите в град Грац, Австрия, и региона. 
 
Конференцията е част от честванията по случай 20-годишната от създаването на специалност „Социология“ в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.