Подтепето

под небето

08 Окт, 2017

Александър Секулов с номинация за награда "Перото" за поезия

Пловдивският писател Александър Секулов е сред номинираните за наградата на литературен клуб "Перото" (НДК) в категория "Поезия". Церемонията ще се състои на 2 ноември в едноименното културно пространство. Наградите се раздават за трета поредна година по случай Деня на народните будители.

Сашо Секулов получава номинация за стихосбирката "Море между живите", издадена от "Изток-Запад". Конкуренти в категорията са Пламен Дойнов, номиниран за "Балът на тираните" и Бойко Ламбовски с "Аутисо", издадена от пловдивската къща "Жанет-45".

ИК "Жанет-45" има още 4 номинации - в категория "Детска литература" за "Весел гъделичкащ смях" на Маргарит Минков, в категория "Дебют" за Антон Стайков и "Добре, че умря Джузепе" и две в категория "Проза" - "Юлски разкази" от Здравка Евтимова и новият роман на Милен Русков "Чамкория".

Номинациите за наградата са гласувани от жури в състав: проф. д-р Амелия Личева, проф. Милена Кирова, доц. Дария Карапеткова, доц. Дарин Тенев, Георги Иванов, Марин Бодаков, Аксиния Михайлова, Светлозар Желев и Михаела Петрова.

Наградите ще бъдат връчени на 2 ноември в София, в клуб "Перото" - НДК.

Няма направени коментари
Още от рубриката "под небето"

Подобни новини