Подтепето

под небето

10 Ян, 2017

15 души са счупили крайници през последното денонощие в Пловдив

В Първомайско продължава частичното бедствено положение

Два пътя в областта са затворени, няма селища без ток

Общо 15 човека са преминали през дежурния спешен сектор със счупени крайници през изминалите 24 часа в Пловдив. Повечето са пострадали при падане след подхлъзване. От тях трима са със счупени тазобедрени стави, другите имат фрактури на китки и глезени. Пострадали са предимно възрастни хора, обясниха дежурните от Клиниката по ортопедия в УМБАЛ „Св. Георги”. 

В града са мобилизирани всички екипи на ОП „Чистота” и „Градини и паркове”, за да се справят с непрекъснатия снеговалеж. Според прогнозата ще продължи да вали сняг и утре. По-значителни валежи ще има през нощта, като се очаква покривката да стигне до 10 – 15 см, а в Родопите около 20 см. 

По-голямата част от пътищата в Област Пловдив са почистени и проходими при зимна обстановка. Затворени са само 2 пътя на територията на областта: Леново – Поройна и Богданица - Болярци. Ограничено е движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона по път I-6 Антон – Калофер, поради силен снеговалеж и намалена видимост. Трафикът на камионите над 12 тона се пренасочва по път II-64 Карлово – Пловдив и след това по обходен маршрут през АМ „Тракия“.

Продължава да е в сила частичното обявено бедствено положение в Община Първомай. Тази сутрин на хората там  е бил доставен хляб. Пътищата Асеновград-Първомай и Асеновград-Садово остават затворени. Заради опасност от закъсване на автомобили в преспите остават затворени и пътищата кв.Дебър - с. Брягово - с. Искра, кв. Дебър - с. Татарево, с. Бяла река - с. Буково, с. Бяла река - с. Воден, Татаревска чешма - с. Татарево, Виница - главен път 18. На входовете и изходите им има патрули, които не пропускат преминаването на превозни средства.

От Енергото твърдят, че към момента електрозахранването във всички населена места в Област Пловдив е възстановено. 

Няма направени коментари
Още от рубриката "под небето"

Подобни новини