АктуалноБългарияНовиниПод небето

Трансфери от София до Пловдив и обратно

Как да се придвижим от летище София до Европейската столица на културата 2019 и обратно при ранен или късен полет

В една от предишните си статии подробно ви запознахме с начините за пътуване от летище София до Пловдив. В столицата кацат по-голямата част от пристигащите в Града под тепетата, основно поради многобройните връзки на летището с редица градове. Все още на аерогара Пловдив единствените редовни линии са Лондон (Станстед) и Тел Авив.

Част от полетите, обаче, са на нискотарифни авиокомпании с доста неудобно часово разписание. Последният автобус за Пловдив е в 20:30 часа, а влак – в 22:55 часа. Първите обикновено са след 06 часа, а за най-ранните излитания това е времето, в което вече трябва да сте на чекин-а. Пристигането или отпътуването към аеропорта в тези случаи често създава трудности на туристите за намирането на варианти за придвижване.

Първият е взимането на кола под наем, в случай че сте шофьор и не се притеснявате да шофирате на непознати места. Пътят от София до Пловдив е само магистрала и разстоянието е около 120 км. На летище София офиси имат редица известни международни компании, откъдето може да наемете избран автомобил. Работното им време е от 06:00 до 24:00 часа и се намират веднага след преминаване на паспортен и митнически контрол. В случай че решите да пътувате с кола и след това отново да се върнете по този начин обратно, имайте предвид, че паркирането в централната градска част на Пловдив е свързано с допълнителни такси. По-отдалечените хотели разполагат с паркинги, но тези в суперцентър не могат да ви гарантират място, на което да оставите превозното си средство.

Следващ вариант е да си наемете такси. Ако идвате за пръв път, услугата може да заявите в офисите на таксиметровата компания, която обслужва летището. Те се намират в салон „Пристигащи” и на двата терминала. Таксиметрови коли може да намерите и отвън на стоянката, до която ще ви отведе жълтата линия върху подовата настилка. Препоръчваме да не се използва таксиметров превоз, предложен извън офиса на таксиметровата компания или пред терминала заради вероятността от злоупотреби. Обикновено цената за курс до Пловдив е около 120-130 лв, но понякога може да е въпрос на договаряне. При връщане на летището отново ще трябва да наемете такси от Пловдив. Повече за компаниите в Града под тепетата сме писали подробно в тази статия.

Последната опция е да си запазите предварително трансфер, като представител на компанията ще ви очаква в салона за пристигащи. True drivers е таксиметрова компания създадена през 2012. година в град Пловдив. Компанията извършва само и изключително междуградски таксиметрови услуги (минимален пробег – 30км). Всички шофьори имат дългогодишен опит зад волана и говорят английски език. Може да заявявате различен клас автомобили, както и за по-голям брой пътници. При тях може да запазите и допълнителни екстри като детско столче и седалка. Обикновените таксиметрови коли не са оборудвани с такива. Този тип фирми предлагат трансфери и до най-различни кътчета на България, в случай че искате да разгледате не само големите градове, а да отделите време за забележителности като Рилските езера или посещение на морските градове.

За всички други случаи, когато полетите са в удобни часове, не се колебайте да използвате автобусен или дори железопътен транспорт. Връзките между столицата и втория по големина град са чести и има достатъчно на брой превозни средства.

Източник: Lost in Plovdiv

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

5 коментари

  1. ТОЗИ САЙТ ВЕЧЕ НА НИЩО НЕ ПРИЛИЧА -СЯКАШ ЛИСТОВКА ОФЕРТИ ОТ МОЛА И КОТКА/ПИЩКА- И СЕ ЧУДИМ КАКВИ БУДАЛИ МУ ПЛАЩАТ НА ДЕРНЕВ ДА ГИ ПРОПАГАНДИРвА, ЩОМ ЧИТАТЕЛИТЕ ЗНАЯТ (И ЧИТАТЕЛКИТЕ СЪЩО!) ЧЕ
    ЩОМ ДЕРНЕВ ГО ПРОДАВА = НЕ Е СТОКА!
    „ТРАНСФЕРИТЕ“ СИ ГИ ПЪХАЙТЕ, МАЙНИТЕ ТРЕВА НЕ ПАСЕМ:
    С МЕТРОТО ОТ ТЕРМИНАЛ2 ДВЕ СПИРКИ И СЛИЗАШ НА „ИСКЪРСКО ШОСЕ“ КОЕТО Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА СПИРКА НА ВСИЧКИ ВЛАЦИ НА БДЖ КЪМ ИЗТОК. КАПИШИ? СУЛЬО!
    ((АБЕ ИМА И ТРЕТА СПИРКА НА МЕТРОТО „ЦАРИГРАДСКО ШОСЕ“ КЪДЕТО УЖ СПИРАТ БУСОВЕТЕ КЪМ ИЗТОК, АМА ТАМ СИ ПОД ЧЕХЪЛА НА БУСАДЖИЯТА КОЙТО СЕ НАПЪЛВА ОЩЕ В СТОЛИЦАТА))

  2. Фирмата Royal Trans също е от доста години на пазара! Извършват летищни трансфери с нови коли и адекватни шофьори!
    Ползвам винаги тях и съм мноооого доволен.

  3. Това е тъжната истина. Летище София е с отвратителни метериологични условия за кацане/ въпреки съвременото оборудване на самолетите/. Постоянно през зимата, полети се отклоняват и обърнете внимание… въпреки отличното разположение и възможности на летището в Пловдив , полетите се насочват към Варна и Бургас , а от там пътниците се возят до столицата с автобуси / естествено на няколко лицензирани компании и на разстояния четири пъти по-дълго от това до Пловдив. Преди няколко години, се изгавриха с Пловдив и с още нещо. Всички ниско тарифни полети за Пампорово, които летяха до Пловдив, бяха пренасочени в София и от там пак с автобуси…до Пампорово и обратно! Много са минусите и идеотизмите по време на социализма, но тогава полети имаше до Пловдив, Горна Оряховица, Бургас, Варна , Русе…при цялата “ беднотия и немотия” на соца!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина