БългарияНовиниПод небето

Награден фонд от 25 хиляди лева  очаква кандидатите за успех в „Академия  местни предприемачи“

Крайният срок за кандидатстване е 25-и октомври. Академията, част от програмата „Забавно лято, Грижовна есен“, дава шанс на предприемачи от тютюнопроизводителни райони да получат практически знания от специалисти и финансиране на техните бизнес идеи.

Финалистите от миналогодишното издание на програмата Зорница Мълчанкова, Евгения Мърценкова и Румен Димов осъществиха своите идеи и развиха съответно баскетболен клуб в Гоце Делчев,  българска серия козметика с цветни есенции в Благоевград и воден туризъм в Силистра. В предишните издания през 2017 г и 2018 г. екипът на Академията се срещна с над 200 души и избра да работи с 25 предприемачи, като 6 от тях получиха безвъзмездно финансиране от общо 45 000 лв и менторска помощ, за да реализират плановете си.

„Академия местни предприемачи“ очаква своите нови победители. До крайния срок за  подаване на кандидатури остават по-малко от 3 седмици. „Академия местни предприемачи“ е обучителна програма, специално създадена за хора с предприемачески идеи, които търсят подкрепа за собствен бизнес в тютюнопроизводителните райони в страната – в областите Кърджали, Хасково, Благоевград и Силистра.

Последната информационна сесия и възможност за среща с организаторите е на 17 октомври, четвъртък от 14.00 часа в Югозападния университет в Благоевград. Кандидати от всички региони, които са пропуснали срещите могат да задават въпроси и търсят консултации за идеите си на телефоните:

Област Благоевград – 086 660 9700, Марина Стефанова

Област Хасково и Кърджали –  088 933 5885, Пенка Цветкова

Област Силистра – 0886 760 730, Явор Гочев

„Академия за местни предприемачи“ е част от програмата за развитие на тютюнопроизводителните общности  „Забавно лято, грижовна есен“ реализирана от Фондация BCause и финансирана от Филип Морис България за пета поредна година. Това е третият панел в програмата, в която се включват още безплатни летни образователно-приключенски академии за деца, обучения за учители и безплатни специализирани медицински прегледи за възрастни хора. Академията цели да допринесе за местното развитие като подкрепя малки, но устойчиви бизнес идеи, в разнообразни икономически сектори. Изпълнява се с помощта на „Център Ринкър“ за предприемачество и обучения към фондация BCause.

Третото издание на Академията търси дейни хора с намерение за стартиране на малък и среден бизнес в регионите на програмата, които да подкрепи с обучения, индивидуални бизнес съвети и възможност да спечелят финансиране. Академията е подходяща както за хора, които имат само идея за бизнес, така и за тези, които вече опитват или са започнали да я реализират. Специално разработената програма включва три двудневни обучения в София, индивидуална работа по бизнес модел и бизнес план и състезание с общ награден фонд от 25 000 лева. Експертите от Център „Ринкър“ използват прагматичен подход, като целта е всеки от участниците да получи реална подкрепа и да развие идеята си на следващо ниво. Участието в Академията е напълно безплатно, а пътните разходи и тези за настаняване в София по време на обученията се поемат от организаторите.

Срокът за включване в Академията е 25 октомври 2019 г., а кандидатстването се извършва онлайн на уебстраницата на „Център Ринкър“.   

Програмата „Забавно лято, грижовна есен“

За пета поредна година програмата за устойчиво развитие на тютюнопроизводителните райони „Забавно лято, грижовна есен“ разширява обхвата си като включва все повече участници и добавя нови модули.  От стартирането й през 2015-а година до сега са се включили общо над 7 000 души – близо 2 000 деца, 5 000 възрастни и над 200 местни предприемачи. През годините са осъществени над 75 летни академии за деца, над 8 000 специализирани медицински прегледи за възрастни хора и над 150 консултации за стартиране на бизнес по места. Програмата се осъществява от Фондация BCause в сътрудничество с Фондация „Направи добро – Александровска“, и Народно читалище „Бъдеще сега“ и „Аз чета“ с финансовата подкрепа на Филип Морис България.  Програмата е пример за устойчивост в корпоративната социална отговорност, като всяка година финансирането за инициативите нараства и за 5-те години, общо, достига близо 1 милион лв.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина