БългарияНовиниПод небето

Опера Пловдив в Европейския парламент в Брюксел

Представители на Опера Пловдив бяха част от официалната българска делегация в Европейския парламент в Брюксел по повод отбелязване на 140-ата годишнина от приемането на Търновската конституция. Изложбеното пространство „Атанас Буров”, където бе открита експозиция, бе посетено от новия председател на Европейския парламент г-н Давид Сасоли, евродепутати и многобройни журналисти. Директорът на операта доц. Нина Найденова, Артистичният директор Лучано Ди Мартино, солистите Евгения Ралчева, Светлана Иванова, Марк Фаулър и пианистката Ралица Ботева присъстваха на церемонията на 10 септември по покана на председателя на НС Цвета Караянчева.

След поздравителните слова на г-н Сасоли и г-жа Караянчева, доц. Нина Найденова сподели пред присъстващите парламентаристи за водещата роля на Опера Пловдив в програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019 и подчерта възможностите за общуване между нациите на универсалния език на музиката.

Солистите на Опера Пловдив поднесоха музикален поздрав към гостите на официалното откриване на изложбата. Изпълнителите бяха лично приветствани от председателя на Европейския парламент г-н Сасоли, който като почитател на оперното изкуство прие поканата да посети спектаклите на Опера Пловдив  на Античния театър.

На събитието в Брюксел присъстваха още новоизбраните български евродепутати и българският еврокомисар Мария Габриел, която с интерес се запозна с дейността на Операта и политиките й за приобщаване на млада публика.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина