Книга разкрива сексуалните тайни на Османската държава

Под лупа

Археологът Румен Иванов събра неподозирана и шокираща информация и илюстрации след мащабно проучване в Истанбул

Предпочитаното животно за ласки в империята било магарето  

Сред множеството нови книги, които се издават в последно време от български автори, една със сигурност се отличава. Тя излезе на пазара преди броени дни, но вече предизвика доста реакции. Това е книгата „Голямата Османска държава – любов и секс”, а неин автор е Румен Иванов. Той е археолог, който решава да събере в около сто страници най-интересното от за любовта и секса в Османската империя, тъй като казва, че до сега по темата не е писано нищо, а има много запазени исторически източници. Румен отива в Истанбул, където събира нужната информация от едни от най-големите библиотеки, а именно Сюлеймание, Университетската библиотека на Истанбул и от Топкапъ сарай. След като старателно събира факти и документи, се връща в Пловдив и написва книгата.

В нея е събрана изключително интересна и непозната за по-голяма част от аудиторията информация. Темата се оказва скандална и доста издателства отказват да отпечатат книгата, но в крайна сметка Румен успява да види труда си черно на бяло.

Отгръщайки страниците на четивото, ще откриете истории и снимки, от които или ще бъдете запленени, или ще искате да извърнете очи, но със сигурност няма да останете равнодушни. Ще научите неща, каквито дори не сте и подозирали, че са се правили, в една считана за консервативна в днешно време държава, а още по-малко, че са запазени исторически доказателства за това. В документите се разкриват сексуалните отношения между мъж и жена, между мъж и мъж, мъж и животни, оргии. Предпочитаното животно например е било магаре, тъй като неговите органи най-много наподобявали човешките. В двореца пък имало млади момчета, наречени ич оглани, които обслужвали султана. Винаги предпочитаните младежи са били под 14-годишна възраст, тъй като все още са нямали бради, a това мъж да няма любовник мъж се считало за срамно. Изобщо развратът, който е царувал по онова време, в това число и наркоманията, са показани в цялата им същност.

Счита се, че тази вакханалия е приключила след като през 1838 година е издаден закон, който забранява секса между мъже, тъй като страната започва да се европеизира.
Това е само малка част от шокиращите факти и снимки, които се крият между кориците на книга.
Споделете ни във:

3 коментара

  1. Че османците са били най-извратената сган, това го пишат всички западни пътешественици. Софроний Врачански също говори за личните си впечатления. Но пък чак книга да се пише за това ми се струва малко прекалено. То и други начини има да се прави черен PR и да се представя Османската империя във възможно най-негативна светлина, но това за секса с магарета е вече малко пресилено. Авторът сигурно е някой атакист.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.