Жители на Труд се сдружиха за подобряване на живота в селото им

Новини

20 са членовете на сдружението „Бъдеще за с. Труд“, чиято цел ще е благото на хората

Сдружение с нестопанска цел регистрираха жители на пловдивското село Труд. Основният приоритет на организацията е по-добър и спокоен живот. Двадесетте души ще работят безвъзмездно в различни сфери на обществения живот на селото, като основната задача е търсене и предприемане на действия за подобряване на инфраструктура, управление, екология, обществен живот, транспорт и други.

Сдружението ще взима участие в различни инициативи и ще помага на населението на село Труд. Една от инициативите на сдружението е издаването и разпространението на първия по рода си вестник „Трудски вести“. В изданието намират място интересни и важни за региона новини. Вестникът ше се разпространява безплатно за местните жители, като трети брой е вече на път.

Членовете на сдружението са дългогодишни жители на селото. В ядрото му има хора, които активно бранят гражданските права и взимат участие в обществено значими въпроси и инициативи.

Екипът ще бъде представен на общоселско събрание идния месец, като на същото ще бъдат засегнати основните опорни точки и направления, както и ще бъдат взети в предвид градивни мнения и препоръки изказани от участниците.

След активния труд на местния Инициативен комитет, дал пример и увереност на много, учредяването на нов голям екип обединен в НПО сдружение е естествена стъпка напред, смятат голяма част от жителите на близо пет хилядното село.

Споделете ни във:

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.