Подтепето

новини

13 Фев, 2018

Жители на Труд се сдружиха за подобряване на живота в селото им

20 са членовете на сдружението „Бъдеще за с. Труд“, чиято цел ще е благото на хората

Сдружение с нестопанска цел регистрираха жители на пловдивското село Труд. Основният приоритет на организацията е по-добър и спокоен живот. Двадесетте души ще работят безвъзмездно в различни сфери на обществения живот на селото, като основната задача е търсене и предприемане на действия за подобряване на инфраструктура, управление, екология, обществен живот, транспорт и други.

Сдружението ще взима участие в различни инициативи и ще помага на населението на село Труд. Една от инициативите на сдружението е издаването и разпространението на първия по рода си вестник „Трудски вести“. В изданието намират място интересни и важни за региона новини. Вестникът ше се разпространява безплатно за местните жители, като трети брой е вече на път.

Членовете на сдружението са дългогодишни жители на селото. В ядрото му има хора, които активно бранят гражданските права и взимат участие в обществено значими въпроси и инициативи.

Екипът ще бъде представен на общоселско събрание идния месец, като на същото ще бъдат засегнати основните опорни точки и направления, както и ще бъдат взети в предвид градивни мнения и препоръки изказани от участниците.

След активния труд на местния Инициативен комитет, дал пример и увереност на много, учредяването на нов голям екип обединен в НПО сдружение е естествена стъпка напред, смятат голяма част от жителите на близо пет хилядното село.

Няма направени коментари
Още от рубриката "новини"

Подобни новини

30 Апр, 2018

Различни версии за пожара в централата за биогаз в село Труд (ВИДЕО)

Хората питат трябва ли да се повтаря случката в Хитрино, за да се разбере, че мястото на заводи, работещи с такива огромни обеми неприятно миришещи отпадъци и газ не е в задния им двор

През последния работен ден от изминалата седмица, прибирайки се  от работа около 18 часа, жители на пловдивското село Труд забелязват огромни черни облаци излизащо от двора на работещата с газ, на метри от последните къщи електроцентрала.

Свидетели твърдят, че пушека и пламъците излизали между огромните „бункери“ пълни с газ. Стреснати жители на селото сигнализират на 112, които изпращат две пожарни. До тяхното пристигане служителите на фирмата собственик овладяват пожара, а пристигналите на място екипи казали, че сигналът е фалшив.

„Обадиха ми се от гражданска защита! Докато ...

» повече
16 Апр, 2018

Трета година продължава терорът на над хиляди жители в Труд, инситуциите не отговарят

Мизерия и миризми продължават да са част от дейността на био газ инсталацията в Труд (ВИДЕО)

Продължава да стои отворен въпроса, който вече една година, нито РИОСВ, нито община Марица успяха да разнищят, а именно - опасна ли е суровината, която фирмата щедро разсипва по нивите около селото

Хората настояват за промяна в закона и гласуване на наредба, касаеща хигиенни отстояния от населени места на подобни обекти

Трета година продължава борбата на хората от пловдивското село Труд с  негативните последици от инсталацията за био газ в земелището им. Само през изминалата година те излизаха на масови просети пет пъти, дори затваряха Карловско шосе, за да им бъде обърнато внимание. Инициативна група осъществи срещи с представители на всички министерства, случаят стигна и ...

» повече