Актуално

Зам.-министърът на културата и областният управител на Пловдив търсят дом на операта

Румен Димитров обсъди със Здравко Димитров реализирането на проекта „Дом за пловдивската опера“

Заместник-министърът на културата Румен Димитров се срещна с областния управител Здравко Димитров. Повод за срещата беше реализацията на идеята за намиране на подходящо място, но което да бъде изграден новият дом на Операта. Зам.-министър Димитров бе в Пловдив заедно с експерти, за да огледа подходяща терени, на които би могло да бъде изградена подходяща сграда, в която да се настани Държавна опера – Пловдив.

В момента Държавна опера – Пловдив представя своите спектакли в Дом на културата „Борис Христов“, чиято сцена не е достатъчна, за да побере пълномащабни музикални концерти и представления. И двамата изразиха мнение, че липсата на самостоятелна сграда на Операта, особено в контекста на домакинството на града като Европейска столица на културата през 2019 година, не позволява на културната институция да разгърне целия си потенциал, за това е изключително важно въпросът да бъде решен в спешен порядък.

Зам.-министър Димитров обсъди с областния управител няколко потенциални терена, на които би могло да бъде изграден самостоятелен модерен оперен театър. Той се срещна и с председателя на инициативния комитет на фондация „Дом за пловдивската опера“ Любозар Фратев. 

Информация от срещата и предприетите конкретни стъпки ще бъде изнесена на пресконференция, която е планирана за 25 юли.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. „спектакли в Дом на културата „Борис Христов“, чиято сцена не е достатъчна, за да побере пълномащабни музикални концерти и представления. И двамата изразиха мнение“ Е ПА КАК ТАКА СЕ ПОЛУЧИ СЛЕД ‘СИЧКОТО ПРАВЕНЕ ПРЕПРАВЯНЕ И РАЗНОСКИ И ОТЛАГАНЕ И ЗАГЛАВИЕ С ГЛАВНИ БУКВИ И С „ОПЕРЕН“ КАРАКОНДЖУЛ ОТПРЕД В РОЛЯТА НА ФРАНКЕНЩАЙН? А? ИЗРАЗИЛИ МНЕНИЕ, БРЕЙ, А МЕН ДАНЪКОПЛАТЕЦА НЕ МЕ ПИТАТ ДАЛИ ДАВАМ НА АГИТКАТА ЧАСТНИЦИ ХАРИЗАНО ТЕРЕНЧЕ ЗА ОПЕРЕТАТА ИМ

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина