Актуално

Учат метачките как да се пазят от катастрофи (СНИМКИ)

Пътни полицаи с беседи пред работници от Чистота в Пловдив

Момичетата от „Чистота“ останаха много доволни от специалното внимание

Таня Кънева

Инспектори от сектор „Пътна полиция“ изнасят лекции за безопасно поведение по време на работа пред служители на ОП „Чистота“ в Пловдив. Беседите се правят на детската площадка по безопасност на движението в район „Южен“.  

Хората, които работят на улицата, биват обучавани как да сигнализират периметъра, в който действат. Акцентът за избягване на злополуки в тези случаи бива поставян върху задължителното ползване на светлоотразителна жилетка и обозначаване на обработвания участък с обезопасителни конуси. На първата лекция, изнесена в края на изминалата работна седмица, жените разбраха от инспектор Ботьо Гергинов, че  трябва да метат при възможност винаги с поглед към колите срещу посоката на движение.  Участничките в обучението участваха в практически задачи и разиграване на различни ситуации, включително и „подсигуряване на колега“.

Момичетата от „Чистота“ (както галено ги нарича дирекоторът им Иван Стоянов) останаха много доволни от специалното внимание, което рядко получават и си направиха селфи с „даскъла от КАТ“.    

Съвместната инициатива на областната дирекция на МВР и Община Пловдив има за цел да се гарантират здравословни и безопасни условия на труд на работниците, осъществяващи ръчна поддръжка на уличните платна, тротоари и зоните около спирките на градския транспорт.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина