Подтепето

новини

17 Май, 2018

Транспортната блокада започна край Пловдив

Над 200 тира и тежкотоварни камиони блокираха пътя Пловдив - Асеновград около разклона за село Крумово около 9.20 часа днес. Те се подготвяха да отпътуват за националния протест на превозвачите в София. Автомобилния трафик в района е силно затруднен и са се образували километрични задръствания.

Областният управител Здравко Димитров и старши комисар Атанас Илков се срещнаха с представителите на фирмите от транспортния бранш в областта, които днес участват в протестното шествие против пакета от мерки на ЕС, който според тях ще доведе до огромни загуби. В момента близа 200 тира са разположени по пътя Пловдив-Асеновград. Те са окичени със български знамена и транспаранти, на които пише „ЕС, не убивай транспорта в България“ . Протестът ще продължи до 14.00 часа

 Снимки: Владимир Янев

Няма направени коментари
Още от рубриката "новини"

Подобни новини

25 Май, 2018

Пиян пазарджиклия изхвърча от новото кръгово до КЦМ

Задържан е за 24 часа

Автомобил Мерцедес е изхвърчал тази нощ в канавка на пътя-убиец Пловдив – Асеновград. Сигналът е подаден около 1.20 часа след полунощ  днес, съобщиха от полицията в Пловдив.

При преминаване в ново кръгово кръстовище край КЦМ лекият автомобил е излязъл извън пътя и е попаднал в канавка. Колата управлявал 25-годишен мъж от Пазарджик. На шофьора е оказана медицинска помощ.

Проверката с дрегер установила, че е употребил алкохол, отчетени са 1,61 промила.

Пазарджиклията е задържан в ареста за 24 часа. Образувано е бързо производство.

» повече
16 Май, 2018

200 тира протестират на пътя Пловдив – Асеновград в четвъртък

По време на шествието движението няма да бъде спирано

Областният управител обсъди мерките за сигурност във връзка с предстоящото шествие на превозвачите

Областният управител се срещна с представители на автомобилните превозвачи Петко Ангелов и Йордан Арабаджиев (председател на Съюза на международните превозвачи). На срещата присъстваше и директорът на ОДМВР - старши комисар Атанас Илков.

Бяха обсъдени мерките за сигурност, при които ще се проведе шествието на превозвачите утре. Всички транспортни компании от областта ще се включат в Националното шествие на българските превозвачи, в подкрепа на правителството, което ще се проведе на 17 май от 10.00 до 14.00 часа на пътя Пловдив – Асеновград (в отсечката от село Крумово към Пловдив). В протеста се включват всички браншови организации от транспортния бранш ...

» повече