Актуално

Сините в Пловдив се събират за преброяване

СДС става на 28, а жив ли е ?

На 7 декември се навършват 28 години от създаването на Съюза на демократичните сили. Това е и поводът, пловдивската структура на сините да отпразнува събитието със сбирка на бивши и настоящи седесари по душа и сърце.

Да загърбим различията, с това обръщение кани на среща всеки, който е прегърнал идеята, Тони Симидчиева, секретар на СДС, бивш общински съветник и експредседател на партията в „Централен”.

„Ще перифразираме Достоевски и ще припомним, че изпод шинела на този съюз на възстановените и създадените след 10 ноември десни партии излязоха всички политически организации, които определят себе си като част от десницата. За 28 години дясното преживя възходи и падения, управлението на СДС беше демонизирано, но и десницата сама направи достатъчно, за да даде възможност на крамолите да излязат на преден план и да засенчат спомена за направените реални реформи. Събирахме се и се разделяхме и продължаваме да го правим и сега. Повтаряме, че трябва да сме заедно, за да предложим алтернатива на десните избиратели, които вече не гласуват или го правят „с отвращение”. Но и последните опити за консолидация на десницата се правят на парче и всъщност от тях няма да последва жадуваното дясно единство. 7 декември е възможно най-подходящата дата да се върнем към корените си, да си спомним за създателите, да си поговорим, ако не като приятели, то поне като съмишленици. Можем да загърбим различията в името на дясното!“

Очаквайте репортаж от мястото на срещата, за да разберем жив ли е съюзът в Пловдив.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. И Спас да не забравят! Той ги закопа, сега да им направи и опело! Е една надграбна епитафия да ив напише. Той ги умее тези работи, още когато пишеше дитирамби за БКП, този възторжен пролетарски трибун.Господ здраве да му дава, че много партии има вдясно за разбиване.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина