Актуално

Седмокласничка от Белозем иска да дари косата си

Маргарита Кръстева е ученичка в 7 а клас на ОУ „Гео Милев“, с. Белозем и кореспондент на сп. „Щъркел“. Тя написа есето "Какви са вашите мечти?", в което споделя за нейната единствена мечта да прави добро и по-конкретно да дари косата си на деца болни от рак.

"Искам да покажа, че тези хора, дори децата, че не са сами в тази трудна битка! Това е моята мечта. Моето семейство и хората до мен я одобряват и това ми е достатъчно, за да я сбъдна!"- се казва в есето.

Ето целият текст на есето:

КАКВИ СА ВАШИТЕ МЕЧТИ?

Да отидете в Дубай, Париж, Италия, или пък нещо по-нетипично, като например Рилските езера? Или да ви купят най-новия модел телефон? Да влезете в мечтаното училище? Да се сдобиете с някоя дрешка от новата колекция на Zara? Или да направите ремонт на жилището си?

Да, наистина, това са едни доста срещани мечти!

НЕ, няма да ви критикувам, че сте материалисти или нещо подобно, напротив, това да искаш нов телефон или нещо друго, което да е материално, е напълно нормално, та все пак живеем в 21 век! Невъзможно е обкръжението ви да е с нови и скъпи телефони, а вие да сте с най-стария Samsung, за който приятелите ви дори не са чували! Нима вие няма да поискате нов и подобен на техния? (Това с телефона е просто пример.)

А може би мечтите на някои от вас не са дори в този „списък“!

Сега искам да ви разкажа за една моя мечта! Тя не е единствената. И аз имам мечти от сорта на ,,Мечтая да отида еди къде си“. Но сега ще ви разкажа за тази мечта, толкова ,,нетипична“ за 21 век. За някои от вас аз може да изляза филмирана или пък просто старомодна… Но от едно известно време се опитвам да НЕ забелязвам мнението на всички!

Та така, моята мечта е да правя добро! А по-конкретно – да даря косата си за деца, болни от рак.

Това наистина е една ужасна болест, която за жалост се среща все по-често и по-често. И битката с нея е изключително трудна. Не всички успяват да я спечелят, някои я губят преди да са започнали битката! Други – в някой труден момент, трети се отказват и решават, че няма смисъл от тази битка, убедени, че ще я изгубят. Четвърти мислят, че са я спечелили и точно тогава всичко се превърта и започва от самото начало!

Искам да покажа, че тези хора, дори децата, не са сами в тази трудна битка! Това е моята мечта. Моето семейство и хората до мен я одобряват и това ми е достатъчно, за да я сбъдна!

НЕКА ПОКАЖЕМ, ЧЕ ТЕЗИ ХОРА НЕ СА САМИ В БИТКАТА С КОВАРНАТА БОЛЕСТ! АЗ СЪМ СЪПРИЧАСТНА С ТЯХ!

БЪДИ И ТИ!

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина