Актуално

Сбъднати мечти: Нов фонтан грейна в центъра на Стряма

Кметът е провел референдум с жителите на селото относно използването на средствата

На тазгодишния традиционен събор в Стряма черешката на тортата бе новият фонтан, който грейна  на красивия център в селото. Той бе осветен от отец Красимир , който благослови новата придобивка. Финасирането на атрактивното водно съоражение е на стойност 22 000 лв. и е  от община Раковски и дарители. Новата атракция  радваше гостите на празника , които не пропуснаха да си направят  селфи с танцуващата вода.

“Това е една моя мечта, която най-накрая се сбъдна“, сподели кметът  на Стряма Васил Черпелийски. Той  е провел референдум с жителите на селото относно използването на средствата, като обясни, че за ремонт на улици са недостатъчни, затова са взели решение да доразкрасят центъра. Черпелийски се похвали с добрите практики на децентрализация на бюджетите в Община Раковски, като не пропусна да благодари за това на общинската администрация в лицето на общинския кмет Павел Гуджеров. "Всички приходи от продажба на земя остават за селото , а не потъват в Общината. Когато е добро взаимодействието между селския кмет и кмета на Общината резултатите са видими. А това се оценява и от жителите на Стряма"- категоричен бе Васил Черпелийски. Той припомни колко хубави неща са се случили в селото само за няколко години: нов център с площад, цветни алеи, детска площадка, велоалея.

Направата  на велоалеята беше заложена в предизборната програма на Павел Гуджеров. Проектът е на стойност 130 000 лв. и е финансиран с общински средства. Дължината на велосипедната алея е 314 м.

На главния път до  центъра пък е поставен надпис „Погледни“върху обновена пешеходна пътека, който цели да повиши вниманието на хората, когато пресичат един от най-натоварените пътни участъци.

Общинският  кмет Гуджеров пък съобщи на присъствъщите, че наближава времето за откриване на сградата за нова яслена група в детска градина "Радост", на която  първата копка бе направена по-рано през пролетта  тази година.  Той пожела на всички да се забавляват и да пазят народните песни и народните танци, защото фолклорът е онзи, който ни е давал сили през всичките изпитания и ни е съхранил като нация.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина