Актуално

Компютърен дизайн и автомобилно инженерство с практика в международни концерни предлагат университети на изложението Световно образование в Пловдив

Висше с държавно кредитиране в Холандия и Великобритания и бригади в САЩ за студенти от България на международния форум за обучение в чужбина в Гранд хотел Пловдив на 2 октомври (вторник) от 11 до 16 часа

Да учиш компютърен дизайн с възможности за стаж в Sony  Playstation и автомобилно инженерство с практика в Jaguar Land Rover са само две от примамливите предложения на двама от участниците в международното изложение Световно образование в Пловдив тази година.  Те са на холандският университет Бреда – Холандия, който предлага бакалавърска програма по дизайн и технологии за компютърни игри и си партнира със Sony като е част от специалната програма на компанията – PlayStation®First Academic Partnership Programme, в която студентите разработват игри и аксесоари за Playstation и на британският елитен университет Ковънтри, записал името си в историята като университетът, в чиито бази е разработен култовия дизайн на Jaguar. И до днес промишленият гигант Jaguar Land Rover ползва кадрите на университета за новите модели на марката, а всяка година точно тук започват обучението си между 40 и 80 български студента. Тези и още много предложения очакват кандидатите за добра кариера по време на изложението, на което ще се представят над 50 образователни институции със своите нови програми.

Двете учебни заведение са част от участниците в международното изложение Световно образование, което ще се проведе на 2 октомври, 2017 г. от 11 до 16 часа в залите на Гранд хотел Пловдив.

Държавно финансиране за университети в Холандия и Великобритания за българи е един от акцентите във форума.

Българските кандидати за бакалавърски и магистърски програми имат уникалната възможност да се възползват от всичко това по време на изложението Световно образование,за което в града на тепетата ще пристигнат западни експерти и водещи български консултанти на „Интеграл с международен опи в Централна и Източна Европа.

На място в Пловдив ще бъдат предложени традиционните, но и нови и перспективни специалности, голяма част от които не могат да се изучават още в българските висши училища или пък се изучават, без необходимата техническа база за практическо овладяване на професията.

Изложението предлага възможности и за студентите, които вече се обучават в българските университети като за тях за първите и най-нови работни оферти за студентски летни бригади в САЩ по програмата Work and Travel. Седмица, след като администрацията на президента Доналд Тръмп се отказа от идеята да прекрати програмата, изложението ще предложи възможно най-ниската, преференциална за България цена на програмата от 630 щ.д.

Кандидатите ще могат да избират между работа в хотели, курорти, магазини, увеселителни паркове и различни туристически обекти.  Заплащането по програмата е между $7.25 и $15/час в зависимост от работната оферта при работна седмица от 30 до 40 часа.  Средната сума, която студентите изкарват за едно лято, е между 4 000 и 6 500 долара, а при работа на повече от едно работно място размерът на възнаграждението може да достигне между 10 000 и 12 000 долара. Това превърна програмата в предпочитан начин за изкарване на средства за заплащане на обучението в България и покриване на разходите за студентския живот.

Изложението ще предложи възможности и на учениците от средните училища като новата брошура за летни езикови ваканции и възможности за елитно образование във водещи средни европейски училища, част от които ще предложат програми и без такса обучение.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина