Актуално

Решено: Великобритания излиза от Евросъюза

Процесът по напускане на ЕС ще трае трае около 2 години

Британската лира претърпя най-големия си спад от 1985 година насам

Колебанията на Великобритания вече са разрешени. След референдума, който се проведе в Обединеното кралство вчера, резултатите са ясни, макар и силно оспорвани. Над 17 милиона души гласуваха ЗА напускането на Европейския съюз, а срещу тях застанаха 16 милиона, които пожелаха границите на страната да останат отворени.

Гласуването се проведе вчера, а дори в късния следобед резултатите бяха силно колебливи и насочваха ту в едната, ту в другата посока. Макар и процесът на излизане от Европейския съюз да бъде постепенен, британската лира загуби 9.4 на сто от стойността си, което е най-големия спад от 1985 година насам. Към момента 1 паунд струва 1.3492 долара.

Нашият екип вече се свърза с няколко българи, които живеят от години в Англия. Тези от тях, които имат британски гражданство привидно запазват спокойствие, макар че споделят, че се тревожат от последствията за страната. Онези от българите, обаче, които нямат двойно гражданство, са силно притеснени от евентуалните рестрикции, които е възможно да започнат срещу тях.

Очаквайте още коментари по темата!

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина