Актуално

Пътят Асеновград – Пловдив е калпаво проектиран

Ремонтът обаче вървял за пример

Това са изводите от поредната министерска инспекция на пътя убиец

Проблем с локалните платна и липсата на кръгови кръстовища оповести при днешната си инспекция на рехабилитацията на пътя – убиец от Пловдив към Асонвград  министърът на регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков. Според него виновни нямало.

"Виновни няма, но в този проект не са включени локалите, няма и кръгови. Но ние трябва да решим дали правим скоростен път или изграждаме кръгово на всяка отбивка към селата, защото това е обратното", заяви министър Нанков.

Изграждането на пътя е финансирано със средства от ОП”Региони в растеж”, като са предвидени 25 млн. лева за това. Финансирането на допълнителните кръстовища и локали ще стане от бюджетна на АПИ. Все още се обсъжда колко точно да бъдат кръстовищата.

Калпавият проект се доработвал в движение, стана ясно от изявлението му. В съжотно време Нанков заяви, че ремонтът и разширяването на пътя вървят толкова добре, че са пример за това как трябва да се работи по пътната инфраструктура.

По думите на министъра до края на 2018 година трябва за завърши изграждането на пътя.

В момента се изгражда допълнителното платно на пътя, като в началото на другия месец започва полагането на асфалт. След това ще се премине към рехабилитацията на сега съществуващото платно.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

  1. Много тъпи пътни проекти се направиха напоследък. И плановите им задания, и те такива. Това е, защото основният критерий е процентът, който се прибира от възложителя.

  2. Kalpav projekt = kalpava kontrola! Kalpavi psevdo spezialisti ala experti Za izobshto nekaplavi, HUBAVI pari…. Neka kmetat da pokazhe, koj e s ultra pravomoshtijata v tozi grad!!! Pozdravjavam g-n Totev, che e top s garderoba si na ofizialno lize, top, bravo, samo taka, bez evtini provinzialni prezentazii. Da si kmet na tozi neverojaten grad e edna neverojatna referenzija, no i otgovornost… Stil i evropejska kultura, tova e vaprosat!!!!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина