Актуално

Представители на ЕК посещават реализирани с европейски средства обекти в Пловдив

Министър Николай Нанков открива семинар "Интелигентни градове" под тепетата

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков ще открие работен семинар на тема „Интелигентни градове“ в Пловдив утре в хотел „Империал“. Важната роля на градовете в политиката на сближаване и възможностите за инвестиции от страна на Европейския съюз в областта на устойчивото градско развитие в България ще бъдат в центъра на дискусиите по време на двудневния семинар.

Събитието, организирано от Европейската комисия, Генерална дирекция „Регионална и градска политика“, в сътрудничество с Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Мрежата за градско развитие, ще събере представители на институциите и експерти от 39-те града в България, подпомагани със средства на ЕС за интегрирано и устойчиво градско развитие през периода 2014-2020.  В него ще участват също Витория Алиата ди Вилафранка – директор на дирекция „Изграждане на административен капацитет“ в ГД „Регионална и градска политика“ и заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството и ръководител на Управляващия орган на ОПРР Деница Николова.

Семинарът ще предостави възможност за дискусии по въпросите, свързани със стратегическото използване на тези инвестиции, обмен на опит и добри практики, използвайки помощта на Европейската комисия, както и на експерти от други страни членки, участващи в управлението на подобни проекти.

В рамките на форума е предвидено представителите на ЕК да посетят реализирани обекти с европейско финансиране по ОП „Регионално развитие“ 2007-2013 г. в Пловдив и Асеновград.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина