Актуално

Попълват редиците на полицията под тепетата

Нови 28 стажант-полицаи ще започнат работа в Областна дирекция на МВР – Пловдив

Общо 28 са стажантите, преминали успешно всички етапи от проведен конкурс за  постъпване на държавна служба на длъжност “полицай” в пловдивската дирекция на МВР от началото на тази година. Пълни полицейски правомощия те ще получат след приключване на шестмесечно първоначално обучение в Академията на МВР, след което ще бъдат разпределени на работа в районните управления на дирекцията. Десет от бъдещите полицаи днес бяха представени пред ръководството и служителите на РУ – Асеновград. На официалната церемония присъстваха директорът старши комисар Атанас Илков, началникът на сектор “Човешки ресурси” Траян Тодоров, зам.-кметът на Община Асеновград инж. Мария Вълканова  и председателят на Общинския съвет Драгомир Георгиев.

Организирането на конкурса и предстоящото ви назначение са в резултат от поетите ангажименти на МВР към гражданите и местната власт в Асеновград за опазване на обществения ред. Вие сте млади и мотивирани хора, които постигнаха добри резултати при изпитите, но пред вас все още стои изпитанието от успешното приключване и на обучението. Разчитаме, че и с ваша помощ ще се подобри средата за сигурност на територията на РУ – Асеновград. С тези думи се обърна към бъдещите полицаи директорът на ОДМВР – Пловдив старши комисар Илков.
Пожелания за здраве, професионални успехи и високи резултати в ежедневната си дейност стажантите получиха и от зам.-кмета и председателя на Общинския съвет. Съвети да спазват принципа на приемствеността, честност и лоялност отправиха към тях колегите им от районното управление.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина