Актуално

Пловдивски влогър „бутна“ сайта на Сиела

Интернет сайтът на голямото издателство не успя да понесе трафика от хора, които го атакуваха след като Кристиан Танев пусна комикса си за предварителна продажба

Ракиямен е герой, с който българите се примиряват

Кристиян Танев, известен още като Чарли, направи крачка напред и излезе извън ютюб канала си. Младежът, станал известен с няколко минутни видеа, разпространяващи се из социалните мрежи, издаде комикс с популярния герой от влога му – Ракиямен.

В „Ракиямен“ е представена една история на героя, който българите може би не заслужават, но се примиряват с него. Да, в него има просташки бъзики, но не е само това, споделя Чарли. Има дребни детайли и препратки към митологията, които може би няма да се забележат на първо четене, но се надяват хората да ги забележат при второ преглеждане. След края на историята, следват няколко страници, в които е представен всеки един от героите.  Интересно е пространството, на което се развива действието – Пловарна. Това е колаборация между плажовете на Варна и Пловдив, защото не мога да избягам от него, казва Крис.

Идеята за Ракиямен се е родила преди малко повече от година, когато героят се появява в клиповете на влогъра. Младият Танев сподели, че от малък има мечта да издаде собствен комикс и ето, че най-накрая се случи. Той е създател на историята, а художникът е негов приятел, познат от други страници в социалните мрежи.

Само преди около година, Кристиан пусна в продажба тениска на героя си – Ракиямен в сайт за пазаруване, който не успя да понесе трафика и блокира за няколко часа. Същото се случи преди два дни и със сайта на издателство Сиела, когато комиксът бе пуснат в предварителна продажба. Предпродажбата е с 30% отстъпка и всеки може да си го поръча от сайта, а „Ракиямен“ ще можете да откриете в по-големите книжарници след 15-ти май.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина