Актуално

Пловдив е домакин на Инициативата за сътрудничество между страните от Централна и Източна Европа и Китай

Пловдив става домакин на третата работна среща на областните управители по линия на Инициативата за сътрудничество между страните от Централна и Източна Европа и Китай 16+1. Международният форум, който ще се проведе в периода 18-20 октомври, 2017 г., е под егидата на областния управител на Пловдив г-н Здравко Димитров.

16+1 е инициатива на правителството на Китай, целяща да поощри сътрудничеството между Китай и шестнадесетте страни от Централна и Източна Европа (ЦИЕ): Албания, Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Чешката република, Естония, Унгария, Латвия, Литва, Черна Гора, Полша, Румъния, Сърбия, Словакия, Словения и Република Македония в областта на инвестициите, транспорта, финансите, науката, образованието и културата. 

На 19 октомври 2017 г. в „Гранд Хотел Пловдив“ ще бъде организиран Форум под надслов “Пловдив – Най-древният град по Пътя на коприната”, в рамките на Инициативата 16+1, чиито домакин е Областна администрация – Пловдив.

На срещата са поканени представители на области в държави от Централна и Източна Европа и от Китай, г-н Георг Георгиев – заместник-министър на Външните работи, г-жа Амелия Гешева  – заместник-министър на културата, г-н Милко Теофилов – заместник-министър на туризма, посланиците в Република България на страните, потвърдили участие във Форума, областни управители, ректори на пловдивските университети, представители на бизнеса, „Тракия икономическа зона“, „Агенция за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и страните от Централна и Източна Европа (АНСССКЦИЕ)  и НПО.

В рамките на Форума ще бъдат представени три потенциални приоритетни области за сътрудничество: „Култура и туризъм“, „Иновации и икономически зони“ и „Селско стопанство“.

Форумът ще бъде открит от областния управител на Област Пловдив г-н Здравко Димитров, г-н Георг Георгиев – заместник-министър на Външните работи и г-н Йе Чанцин – заместник генерален директор на Службата на външните работи към Народното правителство на провинция Хъбей.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина