Актуално

Отбраната поряза Операта на Пловдив

Министърът: Не сме Дядо Коледа! Подаръците свършиха!

На Каракачанов му омръзнало от разни организационни комитети с искания за имоти

Във военното ведомство ще има нов подход по представянето на имоти. Когато Министерство на отбраната представи даден имот на някоя община ще иска реципрочно обещетение. Това стана ясно от отговор на министър Красимир Каракачнов по темата за водени преговори с оглавяваното от него ведомство за предоставяне на имот за изграждане на Дом на пловдивската опера.

Припомняме, че темата за построяване на доходоносно здание на военен имот, в което да се настани Държавна опера-Пловдив под наем, бе повдигната отново тези дни, както от зам.-министъра на културата, така и от едноименната фондация.   

Министърът на отбраната заяви, че МО не е Дядо Коледа и подаръците са свършили. По думите му, на самият него му е омръзнало от непрекъснатите претенции на ведомства, комитети и други подобни, които искат имоти на министерството.  Коментарат бе направен по време на посещението му на полигано в пазарджишкото село Црънча, където наблюдава заключителния етап на учението „INFLEXIBLE COURAGE 17“ за национално сертифициране на 2-ра Тактическа група за Специални операции от състава на 68-ма бригада „Специални сили“.

Каракачанов и заяви, че ресурсите на ръководената от него институция ще бъдат използвани пълноценно: „Когато Министерството на отбраната предостави даден имот, ще очаква реципрочно да получи услуга или жест от дадената община.“  По думите му, лично министър-председателят е поел ангажимент, че реализираните от военна собственост или повишаване на приходите на търговските дружества средства ще бъдат връщани в бюджета на Министерството на отбраната.

В тази връзка Красимир Каракачанов уточни, че искания, засягащи обществените интереси, ще бъдат реализирани, но когато става въпрос за имоти, намиращи се в атрактивни за строителство зони, Министерството на отбраната ще участва в тези проекти. Така ще има възможност за придобиване на средства за изплащане на разходите на институцията, както и за осигуряване на жилища за военнослужещите.

Той обясни, че в някои от случаите имотите могат да бъдат продадени и средствата от тях ще бъдат внасяни в държавния бюджет. Според него по-добре е МО да има дългогодишен финансов ефект от имотите си, вместо средства от еднократната им продажба.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. „…искания, засягащи обществените интереси, ще бъдат реализирани, но когато става въпрос за имоти, намиращи се в атрактивни за строителство зони, Министерството на отбраната ще участва в тези проекти…“ 1. Първо, „обществен интерес“ в оперетата няма, то е само МАСКА килната накриво, доцентесата е будала да им фигурира; 2. Както се видя от публикуваните КРОЕЖИ с Култ.Мин, тия тарикати трудно ще ги надхитриш

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина