Актуално

От днес отпадат по закон пътните знаци, които сигнализират за камери

Акциите на КАТ също няма да се обявяват предварително

Влизат нови, по-строги правила за шофьорите и собствениците на коли

От 9 юли, неделя, по закон отпадат знаците по пътищата на България, които указват наличието на камери, отчитащи скоростта на движение на автомобилите. Това става, след като промените в закона бяха обнародвани в „Държавен вестник“.

Отпада и изискването акциите на КАТ и местата, на които ще се провеждат да се обявяват предварително по медиите или официалната интернет страница на МВР.  

Със същите промени влизат в сила нови, по-строги правила за шофьорите.

Водачите, дали положителна проба за наркотици, вече ще носят наказателна отговорност. Досега това беше валидно за употребилите аклохол над допустимата норма.

Собствениците на автомобили също ще носят отговорност, ако са предоставили колата си на неправоспособен, пиян или дрогиран шофьор. Санкцията ще се налага върху колата и ще засяга както собственика на МПС-то, така и шофьора. Такива коли ще се спират от движение за определен срок. Това важи и в случаите, когато автомобилите биват засечени с над 50 км/ч над ограничението в населено място.

Все още няма яснота колко време ще отнеме  демонтирането знаците, записани в закона като Е24, и премахването им от пътищата в цялата страна.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина