Актуално

ОП „Чистота“ апелира гражданите да предават отпадъците си на специализираната им площадка

През почивните дни много пловдивчани ще се погрижат за ненужната си покъщнина и пролетно почистване. За да няма натрупване на отпадъци по контейнерите в кварталите, от ОП "Чистота" апелират гражданите да донесат отпадъците си на специализираната площадка в базата на предприятието на ул. "Даме Груев" 64 А.

Площадката работи 365 календарни дни в годината /без почивен ден/ от 07:30 до 17:00 ч. Могат да се предават всякакви хартиени и картонени опаковки – кашони, кутии от обувки, бонбони, пластмасови и стъклени опаковки – бутилки, буркани и др. Плоско стъкло, пестициди и други химикали, флоуресцентни тръби и други отпадъци, съдържащи живак, бои, мастила, лепила, смоли, съдържащи опасни вещества; перилни и почистващи препарати, както и техните опаковки, излезли от употреба лекарствени продукти, обемни отпадъци – дюшеци, легла, гардероби, фотьойли, матраци и други мебели, кофи, легени, автомобилни гуми и още много.

Приканвам гражданите да не замърсяват край домовете си, а да натоварят ненужните вещи в колата си и да ги докарат на площадката, каза Иван Стоянов.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина