Актуално

Онлайн търговците плащат за фалшиви отзиви

снимката е илюстративна

За това предупреждават потребитлески организации

Близо 80 на 100 от европейците се влияят от ревютата в Интернет

Клиентите обикновено се доверяват на онлайн рецензиите, сочат проучванията. Търговците на дребно в мрежата могат и често купуват фалшиви отзиви, за да насърчават потребителите да купуват стоки и услуги, алармират от Активни потребители.  

По данни на Потребителския интернационал 90 % от американските и 78 % от европейските купувачи се влияят от отзивите на други потребители. 16 % от рецензиите за ресторанти на платформата за споделяне на отзиви Yelp са фалшиви, според проучване от 2013-а година. 

Агенциите за защита на потребителите по целия свят предприемат най-различни действия срещу подвеждащи отзиви, като например публикуване на фалшивия акаунт и разобличават ревюта от служители на фирмата. В друг актуален случай в Австралия компания за недвижими имоти е обвинена за това, че блокира отрицателните отзиви.

От Активни потребители съветват: следващия път, когато четете отзивите за някой продукт или услуга в онлайн магазин, имайте едно наум и най-добре игнорирайте силно хвалебствените коментари.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина