Актуално

Малтретираните близнаци се подобряват

снимката е илюстративна

Момченцето е излязло от кома

Бабата придружава децата в болницата, а майката се е съгласила да бъдат настанени в приемно семейство

Тригодишното момченце, което пострада през февруари от падането на гипсов орнамент в дома си, вече е излязло от кома. Няма опасност за живота му, съобщават от лечебното заведение, цитирани от радио Пловдив. Момчето остава под лекарско наблюдение.

Неговата сестра близначка също е в добро здравословно състояние и след предстоящото ѝ изписване ще бъде настанена в Център за настаняване от семеен тип в Пловдив с постоянна медицинска грижа, защото се нуждае от продължителна рехабилитация.

Припомняме, че децата бяха приети в болница недохранени и с тегло в пъти по-ниско от характерното за възрастта им.

Междувременно стана ясно, че майката е дала съгласие децата да бъдат настанени в приемно семейство или в център с медицински грижи, информацията е от Агенцията за социално подпомагене в Пловдив. Тя не е посещавала близнаците в болница, където техен придружител е бабата по бащина линия от Стамболийски.

Майката е отказала помощ от БЧК, също не е пожелала да се регистрира в Бюрото по труда, както и да получи консултация с психолог.

Припомняме, че през февруари майката на близнаците бе задържана за срок от 24 часа по Закона за МВР. Районна прокуратура – Пловдив образува досъдебно по реда на чл. 182 ал. 1 от Наказателния кодекс – за това, че родител е оставил лице, намиращо се под неговите грижи без надзор и с това е създал опасност за неговото физическо развитие.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина