Актуално

Малките радости: Облагородяват още една зелена площ в „Тракия“

Частна фирма пое инициативата за нова поливна система в квартала

Жителите на пловдивския квартал „Тракия“ направиха още една стъпка напред за облагородяване на зелените площи и тяхната поддръжка в жилищната зона. Този път инициатива бе проявена от веригата за спортни стоки „Декатлон“, която изгради поливна система за зелената площ наоколо. Освен  частния терен, тя обхваща и публични зелени площи в района на магазина, които се простират по бул. „Освобождение“.

Това е поредната активност, включена в програма „Стъпка в повече“, която се провежда в „Тракия“. В инициативата районното кметство, заедно с представителите на частния сектор, започнаха работа по поддържането на добра екосреда в зоните, където общинските парцели граничат с частни имоти, а началото на „Стъпка в повече“ бе дадено още през 2012 година.

 „Експерти от отдел „Екология“ проведоха срещи с ръководството на обекта, касаещи грижата за зелените площи пред него. От там веднага откликнаха и изградиха поливна система, с помощта на която ще се поливат и засадените от общината 30 червенолистни явора.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина