Подтепето

новини

12 Апр, 2018

Лидерът на ДСБ Пловдив поема ресор „Децентрализация, регионална политика и транспорт“ в новото обединение „Демократична България“

“Демократична България” е името на новият политически съюз в дясно. Споразумението между „Демократи за силна България“, „Да България“ и „Зелените“ за създаване на демократично обединение бе подписано днес от Атанас Атанасов – Председател на ДСБ, Христо Иванов – Председател на „ Да България’’ и Владислав Панев – Съпредседател на „ Зелените’’. Представен бе и екипа на Управленската алтернатива на Демократична България. В него участва и Йордан Иванов - Председател на ДСБ Пловдив и член на Националното Ръководство. Той ще координира „ Децентрализация, регионална политика и транспорт”.

„Партиите, които създаваме Демократична България сме в опозиция на установения от ГЕРБ, БСП и ДПС корупционен модел на управление, който ограбва бъдещето на страната, всекидневно атакува демократичните ценности, подменя евроатлантическият избор на България и лишава младите поколения от перспективата  да градят живота си в свободно и демократично общество.“ се казва в декларацията, приета днес от учредителите на Обединението.

„Нашият идеал е демократична България със здрави институции, където има върховенство на правото и свобода на предприемачеството, която е равноправен и силен член на ядрото на ЕС и НАТО.“ се казва още в текста.

Председателят на ДСБ – Пловдив Йордан Иванов каза пред журналисти : „Поемам ресора „децентрализация, регионално развитие и транспорт“, тъй като това е естествено продължение на всички политики, които съм провеждал до момента. Обединяваме своите сили в Демократична България, за да изградим управленска алтернатива, която осигурява благосъстояние и високо качество на живот на българските граждани в регионите. Можем да постигнем това с управление, основано на постоянния стремеж към свобода, справедливост, демокрация и успешно развитие на регионите; управление, което оставя парите на хората там, където са изработени, за да могат местните общности сами да решават проблемите си“.

Йордан Иванов подчерта: „Заставаме пред вас обединени, силни във вярата си, че задно можем да създадем истинска политическа алтернатива на настоящото управление, но и със съзнанието за огромната отговорност пред вас, нашите съмишленици, да ви предложим професионални, смели и реално работещи политически решения.“

  • 14 Апр, 2018 | Трезво мислещ непартиен
    Държавата планира ЦЕНТРАЛИЗАЦИЯ НА ОБЩИНИТЕ,а това пловдивско ТЕЛЕ ще де-централизира! Какво ще де-централизира, като кметовете на сегашната "феодално" надробена структура КРАДАТ та да ги увеличиш та ОЩЕ ПОВЕЧЕ БРОЕВЕ-ХАРАНТУТНИЦИ КАТ ТЕБЕ Йордане -ДА КРАДЕТЕ!
  • 13 Апр, 2018 | Л.Иванов
    На добър час!
Още от рубриката "новини"

Подобни новини

11 Апр, 2018

Радан Кънев обедини дясното в Пловдив

В деня, в който от София обявиха коалицията "Демократична България”, премиерата на романа 1 APRIL 2034 на зам.-председателя на ДСБ начерта местно политическо единение

Радан Кънев обедини дясното в Пловдив в деня, в който от София бе обявено името "Демократична България", под което партиите ДСБ и Да, България ще се коалират. Зам.-председателят на ДСБ избра квартал Капана за пловдивската премиера на първия си роман  „1 APRIL 2034”. А събитието в бар Крафт начерта местното многостранно дясно-центристко обединение. На представянето на книгата на Радан присъстваха много разделени до преди година политически фигури. Автограф от автора взеха Дани Каназирева, Владимир Кисьов и Евелин Парасков от Съюз за Пловдив, лидерът на ДСБ под тепетата Йордан Иванов, председателят на Да, България в ...

» повече
29 Май, 2017

Над 4000 души са назначени в общински предприятия в нарушение на закона

Половинат от тях са ОП “Паркове и Градини”, съобщава председателят на ДСБ Пловдив Йордан Иванов

"Партиите като бюра по труда"
Тази схема трябва да бъде прекратена незабавно, искат от партията

В специално разпространена до медиите политическа позиция от Демократи за силна България – Пловдив обявиха за констатирани нередности при назначения на служители в общинските предприятия под тепетата. Вижте документа:

„В продължение на позицията ни отпреди месец, когато разкрихме как се купуват гласове с парите на пловдивчани през назначения в ОП „Чистота“, днес сигнализираме за нередности във всички общински предприятия в града, като рекордьор е ОП “Паркове и Градини”.
От наличните данни става ясно, че в периода 01.01.2011 г. До 15.08.2016 г. В ОП “Паркове и Градини” са ...

» повече
22 Ноев, 2016

Ръководството на ДСБ Пловдив сигнализира МРРБ за провала на транспортния проект

Ген. Атанас Атанасов -Това, че има оставка на правителството, не означава, че няма правителство

Единствената глава, която Борисов не може да отреже е собствената си

От Демократи за силна България са на нокти за това, че една година, след като проектът за градския транспорт е вкаран, а парите за него подадени, резултати няма. Ген. Атанасов и Йордан Иванов сигнализират публично за три нарушения от страна на Община Пловдив:

-Община Пловдив е ощетила пловдивчани, като е разплатила сумата от почти 8 млн. лева за транспортния проект без фирмата изпълнител да си е свършила работата.

-Общината е излъгала държавата, като е подала информация, че договорът е изпълнен в срок.

-Общината е подписала документи за свършена работа, поради което не може да иска ...

» повече
16 Юни, 2016

Избраха Йордан Иванов за лидер на ДСБ

Кирил Янкулов бе избран за заместник-председател на партията

Йордан Иванов бе избран за лидер на пловдивската структура от членовете на ДСБ след 5 получени номинации от 6-те района в града. Това се случи след провеждане на Отчетно-изборно събрание на пловдивската организация на Демократи за Силна България  в залата на Градския дом на културата вчера. Иванов е на 29 години, женен с едно дете. Юрист по образование, с богат опит в консултантската дейност в сферата на регионално и стратегическо планиране както към местна власт, така и към централна. Владее френски и английски езици, преминал е редица курсове за повишаване на професионалните си знания и умения. Член е на националното ръководство на ДСБ и е Председател на Национален клуб „България на регионите ...

» повече