Актуално

КЕВР отложи днешното заседание за новите цени на тока без ояснение

Ще заседава в събота и ще обяви „честитките“ по обяд

Очаква се цената на ел. енергията в Пловдив за битови потребители да се повиши средно с около 2 на 100

Предвид очакваното решение на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) за нови цени на електроенергията от 1 юли 2017 г. EVN България предоставя на своите клиенти възможност сами да отчетат електромерите си

Закритото заседание на Комисията за енергийно и водно регулиране в специализиран състав "Енергетика", която трябваше днес да определи новите цени на тока от 1 юли е отменено. Това става ясно от публикувано съобщение на интернет страницата на регулатора. То ще се проведе в събота – 1 юли. Очаква се по обяд КЕВР да обяви „честитките“ за населението по обяд  около 13,30 часа.

В доклада на работната група, за битовите клиенти на ЧЕЗ се предлага увеличение от 1.07.2017 г. на крайната цена на електроенергията с 1,99%, на ЕВН – с 1,50%, а за клиентите на „Енерго Про“ – с 0,22%. В тези цени са включени както цената на самата електроенергия, така и мрежовите тарифи. За небитовите потребители на ЧЕЗ и ЕВН на регулиран пазар се предвижда намаление на крайната цена – съответно между 0,16% – 8,46% и 1,87%-14,68%. За компаниите, обслужвани от „Енерго Про“ е планирано намаление между 0,72% и 4,65%, като единствено за нощната тарифа за потребителите на две и три скали цената на електроенергията се увеличава между 2,12%-7,77%. Припомняме, че решението за новите цени на тока трябваше да бъде обявено днес, но комисията го отложи за утре без обяснение на причината за това.

Вижте и предложението за цените на битовите абонати на ЕВН в Пловдив и сега действащите тарифи:

Действаща

                                 От 1 юли

 

 

 

 

      

Дневна 0.12888                                 0.13104

Нощна  0.05384                

                         0.05825

 

Разлика

дневна  +  1.68%

Нощна   +  8.19%

Цените са в лева на киловатчаса без акциз и ДДС.

Предвид очакваното решение на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) за нови цени на електроенергията от 1 юли 2017 г. EVN България предоставя на своите клиенти възможност сами да отчетат електромерите си и да предоставят данните на дружеството. Самоотчитането се извършва по желание на клиентите без да отменя осъществяването на регулярен месечен отчет на електромерите от страна на дружеството.

Клиентите, които желаят да се възползват от тази възможност, следва да попълнят показанията на електромерите си на 1 юли 2017 г. в декларация, която се предоставя и попълва в EVN Офис. Приемане на декларациите ще се извършва в периода 3 юли (понеделник) – 5 юли 2017 г. (сряда) включително.

При попълването се посочват ИТН (измервателна точка номер) и клиентски номер, които фигурират във всяка една фактура. Желателно е клиентите да оставят и актуален телефон в случай на грешно подадени показания. На база на предоставените данни от самоотчета дружеството ще фактурира консумираната електроенергия до 30 юни 2017 г. включително по старите цени, а от 1 юли 2017 г. – по новите тарифи, определени от КЕВР.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина