Актуално

Георги Гергов определи правилния път на столетницита – предсрочни избори напролет

 

Готвените от ГЕРБ промени в Конституцията били политики и за придърпване чергата

Следващият полезен ход на БСП е да предизвика предсрочни парламентарни избори и това трябва да стане напролет. С тези думи пред медиите влезе днес на заседанието на Националния съвет на партията в София Георги Гергов.

Той почти отказа да коментира Нинова с думите: "В този момент всяко едно разклащане на лидера не е в полза на БСП." После добави, че въпреки, че може и да има претенции към Нинова, в момента са в такава позиция, в която трябва да си изиграят правилно ходовете.

"Въпросът е, че ние изпуснахме питомното и гоним дивото. Питомното е да бяхме победили на изборите", Гергов. По думите му , не може БСП да направи 2 млн. гласа за президента и в следващия момент да загуби един милион гласа. "Ние просто създадохме ситуация, в която хората в последните десет дена не ни повярваха. Грешката си е при нас. Но тази грешка ние не я коментираме на тези пленуми. Грешката е какво направихме в последните десет дена, за да загубим изборите", посочи Гергов. Георги Гергов заяви, че проблемите му с Корнелия Нинова са започнали от този момент, в който започнал да говори, че трябва БСП да даде анализ защо са загубили изборите.

На пленума БСП ще разгледа доклад на Янаки Стоилов във връзка с готвените от ГЕРБ конституционни промени, регламентиращи отпадане на давността на престъпленията, свързани с масовата приватизация. Гергов бе категоричен, че БСП няма да подкрепи промените, защото смята, че "става въпрос за това кой ще държи бухалката".  "Конституционните промени са нещо скрито. Той изтъкна, че става въпрос за политики и за придърпване чергата към себе си.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина